• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,53% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6197,54% -0,84
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Temiz bir çevre için önemli çağrıda bulundular

1-5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Darıca’da çeşitli programlar düzenlendi.

GÖLCÜK 9.06.2024 15:11:00 0
Temiz bir çevre için önemli çağrıda bulundular

Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da katıldı. Sıfır atık konusunda mesajlar veren Başkan Muzaffer Bıyık, daha temiz bir Darıca için imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Darıca’da 1-5 Haziran Çevre Haftası, çeşitli programlarla kutlanıyor. Kocaeli genelinde yapılan atık pil toplama yarışmasında birinci olan Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu Bahçesi’nde gerçekleşen kutlama etkinliğine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da katılarak hem öğrencileri tebrik etti hem de atık ürünlerden yapılan geri dönüşüm sergisini inceledi.

‘BU YOK OLUŞUN EN BÜYÜK NEDENİ BİZ İNSANLARIZ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden oluşan koreografisi sahnelendi. Geri dönüşümün önemine vurgu yapmak ve sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan programda konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, daha temiz bir çevre için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek “Hayatımızın olmazsa olmazı doğal kaynakların her geçen gün azaldığı, bilinçsizce tüketildiği dünyamızın ne yazık ki yavaş yavaş çölleştiğini gözlemliyoruz. Hiç kuşkusuz ki bu yok oluşun en büyük nedeni biz insanlarız. İnsanlar ve diğer canlıların yaşamını sürdürebilmesi için havaya, suya ve gıdaya ihtiyaç vardır. Her nerede olursak olalım havanın, suyun ve toprağın kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğayla uyumlu yaşamak ve bu konuya hassasiyet göstermek hepimizin sorumluluğudur. Doğayı ve yeşil alanlarımızı koruyalım. Yazın gelmesi ile birlikte özellikle orman yangınlarına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınalım. Zira kaynaklarımızı korumak ve geliştirmek çocuklarımıza ve geleceğimize karşı en önemli sorumluluğumuzdur.

‘SIFIR ATIK İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK’

Darıca Belediyesi olarak bizler “Daha temiz bir Darıca” anlayışıyla hareket ederek özellikle sıfır atık konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. 2024 yılının ilk 5 ayında yaklaşık 29 bin ton çöp toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Bunun yanı sıra 917 bin ton hacimli atık, 6 bin kg cam atık, 4 bin litre bitkisel yağ, 3 bin ton ambalaj atık ve 14 bin ton inşaat atığını toplayarak geri dönüşüme kazandırdık. Sıfır atık konusunda imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Daha verimli projeler gerçekleştirmek için teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek adımlar atıyoruz. Avrupa Birliği’nden hibe alarak atık yönetimini daha verimli hale getirmek için teknolojiden de faydalanmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda AB fonları tarafından finanse edilen Atık Yönetiminde Yapay Zeka konulu projemiz kabul edilirken geçtiğimiz ay İspanya ve Portekiz’e giderek incelemelerde bulunduk” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DOĞAYI TEMİZLEDİ

Program sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki okullar arasında düzenlemiş olduğu Atık Pil Toplama yarışmasında birinci olan Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu öğrencilerini tebrik eden Başkan Muzaffer Bıyık, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüllerini takdim etti. Kutlama programının ardından ilkokul öğrencileri Darıca Belediyesi ekipleriyle birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla Sancaktepe mesire alanında doğa ve çevre temizliği yaptılar.

 

 

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

ÖZEL OKULLAR, KOTO’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

GÖLCÜK'TE BİR İLK: EVLİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR!

KANDIRA YOLU'NDA KAR ETKİLİ OLUYOR

SAADETLİ KADINLARDAN YERLİ MALI HAFTASI

SAADET PARTİSİ GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZSOY MAZBATASINI ALDI

''KAR VAR,KIŞ VAR ELEKTİRİK YOK ''

SPORUN KAYIP PUSULASI

ZABITA KAR KIŞ DİNLEMİYOR

BU MANZARAYI ÇOK ÖZLEMİŞTİK

Karamürsel’de Zirve Yarışının Kazananı Ereğlispor Oldu 2-1

Kocaelispor’da Kış Transfer Dönemi Öncesi Büyük Buluşma: 31 ARALIK’TA SELÇUK İNAN VE TRANSFER KOMİTESİ BİR ARAYA GELECEK

SAPANCA GÖLÜ ALARMDA: SUYA VE YAŞAMA DOKUNMA!

EVLENECEK GENÇLER BU FUARI KAÇIRMAYIN

AFLA ÇIKAN TELEGRAMLA İŞ ARIYOR...

POLİS, BARLAR SOKAĞI’NA İNDİ!

KARTEPE’DE GENÇLİK ENERJİSİ

BAŞİSKELE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR

BÜYÜKŞEHİR’İN SPORA YATIRIM HAMLESİ HIZ KESMİYOR

YILBAŞI YEMEĞİ SAĞLIĞINIZI BOZMASIN

SOKAKTA KALAN ADAMA YARDIM ELİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN BUZLANMAYA KARŞI YOĞUN MESAİ

DİLENDİRİLEN 10 ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK PARTİ KOCAELİ’DE BİRLİK BERABERLİK GÖRÜNTÜLERİ

“İLHAM VEREN KADINLAR” GÖLCÜKTE BULUŞTU!

BAKANLIK, KOCAELİ’YE 10 YENİ AMBULANS TAHSİS ETTİ

YÜKSEK KESİMLERDE KESİNTİSİZ KIŞ MESAİSİ BAŞLADI

İKİ DENİZ BİR ŞEHİR’DE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

''KAR VAR,KIŞ VAR ELEKTİRİK YOK ''

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

MİNİKLER, YERLİ MALINI HAL BİNASINDA ÖĞRENDİ

KARTEPELİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

SALMAN ‘’AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ASGARİ ÜCRET SOSYAL ÇÖKÜŞTÜR!’’

CEDİT’TE KİRA YARDIMLARI DEVAM EDECEK

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ: SORUMLULUK ALMAYA DEVAM EDECEK

MISIRLIOĞLU ‘’2026 HEDEFİ: DAHA GÜÇLÜ BÜTÇE VE DÜŞÜK FAİZ’’

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9