Tarih: 04.03.2019 15:07

TOKİ’den emeklilere Sivritepe’de 71 KONUT VERİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

TOKİ’den emeklilere Sivritepe’de

71 KONUT VERİLECEK

Gölcük Belediyesi tarafından Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Şirinköy Sivritepe’de yapılan TOKİ Evleri’nin 71 tanesi emekliler için ayrıldı. Ziraat Bankası aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emekliler için son başvuru tarihi 22 Mart olduğu açıklandı.

Kılıç, “Bu şartlar emeklileri zorlar’’

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç konu hakkında yaptığı açıklamada, “TOKİ tarafından Şirinköy Sivritepe’de yapılan TOKİ Evleri’nden 71 dairesi emeklilere verilmeye karar verildi. Bu devletin yapmış olduğu bir kanun ve yapılan evlerin belli bir oranının dar gelirli emeklilere verilmesi yönünde bir kanun olduğu için böyle bir karar verildi. Fakat bunlar bize verilen sözlerin şartlarına uymuyor. Bize zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu bu şekilde söylememişti. Bu devletin kanuni olarak emeklilere verdiği evler. Yani TOKİ’nin şartlarına göre evler verilecek. Bizim aradığımız araziler hazine arazisiydi ve bize verilen sözde 300 ile 500 lira arası ödeme olacak, ara ödeme olmayacak denilmişti. Fakat TOKİ evlerinde 1200 ile 1700 arası olacak ödeme yapılacak ve %15 ile %25 arası peşinat alınacağı deniliyor. Bir de 6 ayda bir ödemelerin artacağı söyleniyor.

TOKİ Evleri için kura çekilecek

Kılıç sözlerinin devamında, “Şu anda evlerin % 98’i bitmiş durumda ve emeklilere 71 dairesinin ayrıldığı ve Ziraat Bankası’nda 5 ile 22 Mart tarihleri arasında ödeme ve peşinat konusunu kabul eden emeklilerin başvuru yapmaları gerektiği söylendi.  Biz bu durumu emeklilerimize mesaj attık ve şimdi gelip ayrıntıları soruyorlar. Tabi evlerin fiyatlarını fazla bulanlarda var. “Nasıl başvuru yapabiliriz” diye soranlarda var. Bize ayrılan 71 ev için tabi ki daha fazla başvuru olacaktır. Kayıtlar dolduktan sonra mutlaka TOKİ Evleri için kura çekilecektir. Tabi biz hala bize söz verilen hazine arazisine yapılacak olan ve düşük ödemeli evlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —