Tarih: 17.06.2022 12:41

Trabzon Tanıtım Günleri Açılışı Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Tanıtım Günleri Açılışı Büyük Coşkuyla Gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği işbirliği ile düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri açılış töreni, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.


Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra 59.  Dönem Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe,İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça,Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Trabzon İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Fuat Uyar, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Trabzon tanıtım videosunun gösterimi ile devam etti. Trabzon’dan gelen konuklar için sunulan Kocaeli tanıtım videosunun ardından  Akçaabat Belediyesi Halk Oyunları ekibinin sergilediği folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Fuat Uyar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi ve 59.  Dönem Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepebirer konuşma gerçekleştirdiler.


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun konuşmalarının ardından Trabzon tanıtım günleri için ilimize gelen misafirleri ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerinebaşlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında;“Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye’nin incisi, Karadeniz’in başkenti Trabzonluları ilimizde ağırlamak, onlarla birlikte olmak bizim içinde büyük bir mutluluk ve gurur vesilesi. Karadeniz’de görev yapmış birisi olarak Karadeniz insanını hassetende Trabzonluları genç bir delikanlıya benzetirim. Gençlik bir dinamizmdir, umuttur, iddiadır. Trabzonluları birçok ilden ayıran özelliği nedir diye sorarsanız bu gençlik ve dinamizmini doğru kullanan bir şehir ve Türkiye’nin girişimci ruhu olarak tanımlarım. Organize, sistematik bir şehirdir ve açıkçası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de dinamizme ihtiyacı var. Değişime, kalkınmaya ihtiyacı var.’

Karadeniz’de Turizm Trabzon’da Başladı

Kocaeli’nin olduğu gibi Trabzon’unda bir ilkler şehri olduğunu belirten Vali Yavuz;Ben 33 senedir bu mesleği icra eden, 9-10 yıldır da bu ülkede Valilik yapan ve İstanbul tecrübesi olan biri olarak birleştirdiğimde sizleri çok ayrı bir yere koyuyor ve Kocaeli ile Trabzon’u birbirine benzetiyorum. Kocaeli Türkiye Cumhuriyeti Devletini bilim, sanayi ve teknoloji, bilişim ve inovasyonda dünya ile yarıştıran Türkiye’nin öncü şehridir. Trabzon’da aslında ilkler şehridir. Mesela futbolda Anadolu’da ilk şampiyon şehir olmasının yanında Karadeniz’de turizmi önceleyen, çevre illere de örnek olan bir şehir. O açıdan komşu şehirlerin birbiri ile dayanışması, ortak paydalar üzerinde buluşması fevkalade sonuçlar doğurur.

Kocaeli’de İnanılmaz Bir Üretim, Yatırım, İstihdam ve İhracat Devam Ediyor

Anadolu’dan ilimize gelenlerin çok büyük katkıları olduğunu belirten Vali Yavuz; Geçen yıl Kocaeli Gümrüklerinden 93 milyar Dolar dış ticaret gerçekleşti. Kocaeli Türkiye’de 70 ilden daha fazla vergi veren ve bu noktada Türkiye’nin 4. Şehri. Organize Sanayi Bölgelerinde şuanda yatırım yapmak için yoğun bir çaba ile inşaatlarımız devam ediyor. Fiyat artışları, ekonomik dalgalanma gibi konuşmalara rağmen Kocaeli’de inanılmaz bir üretim, yatırım, istihdam ve ihracat devam ediyor ve işadamları birbirleri ile yarışıyor. Bizde bununla övünüyoruz. Kocaeli nüfusunun yaklaşık %70’i ülkemizin çeşitli illerinden buraya gelmiş kardeşlerimizden oluşuyor. Dolayısıyla Kocaeli’nin bugün ulaşmış olduğu tüm gelişmelerde, istihdamında, üretiminde, biliminde, sanayisinde özellikle Anadolu’dan gelen kardeşlerimizin çok büyük katkısı var. İyiki geldiler ve elbirliğiyle bu şehri bu konuma taşıdılar. Ülkemizin neresinden gelirsek gelelim, Ay Yıldızlı Al Bayrağımıza selam duracağız, onu gönlümüze yazacağız, bu ülkenin bütünlüğünü her daim canımızın önünde tutacağız. Birbirimizi seveceğiz, fikir ayrılıklarımız olacak ama bunu çatışmaya dönüştürmeyeceğiz. İnanıyorum ki Kocaeli şehri bu vizyonu ile önümüzdeki süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Aziz Milletimize çok daha büyük katkılar sunacak. Türkiye’de bugün övündüğümüz birçok projede Kocaeli’nin katkısı ve desteği var. O açıdan Kocaeli, Trabzon, diğer illerimiz her birimiz birbirimizle yarışalım, kucaklaşalım ve bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne hep beraber çıkaralım.”diyen Vali Yavuz, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri Trabzon Tanıtım Günleri açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle keserek, stantları gezdiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —