Tarih: 16.05.2024 17:26

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Gölcük'te açıldı BU FUARDA BİLİM VAR

Facebook Twitter Linked-in

Projeler sergilendi

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK projelerini sergilediler. Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan projeleri okulun bahçesinde  düzenledikleri açılış programı ile sergilediler. Öğrencilerin ortaya çıkarttıkları projeler ilçe protokolü tarafından oldukça beğenildi.

Katılım oldukça yoğun oldu

Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı okul bahçesinde açıldı. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Belediye Başkan Yardımcısı  Ahmet Karadağ, Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdülhalik Köse, Ozan Baş ve Vedat Sever, Gölcük 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kılıç  ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Mert, “Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışında yaptığı açıklamada "Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu amaç doğrultusunda okulumuzun düzenlediği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında , tarım teknolojileri, gıda arzı ve gıda arzı güvenliği, yenilenebilir enerji, çevreyi koruma, kültürel miras, astronomi ve astrofizik, değerler eğitimi, Türk dili ve edebiyatı, robotik kodlama, matematik, coğrafya, kimya, yabancı dil, elektrik-elektronik teknolojileri, doğal afetler ve afet yönetimi temalı 16 adet proje bulunmaktadır. Bilim Fuarı için 66 öğrencimiz ve 20 danışman öğretmenimiz çalışma yapmıştır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını düzenleyen başta Okul Müdürümüz  Zeki Kılıç olmak üzere özverili çalışmalar yapan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz"dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —