TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 46 ÖĞRENCİDEN 14 PROJE

TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde  46 ÖĞRENCİDEN 14 PROJE

Gölcük Kız Anadolu İmam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerini sergilediler. 46 öğrencinin hazırladığı 14 proje okul bahçesinde sergilendi.

Gölcük Kız Anadolu İmam Hatip lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği  TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında okul öğrencilerinden 46 öğrenci hazırladıkları 14 projeyi okul bahçesinde düzenlenen program ile sergilediler. 

Katılım sağladılar

Programa Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Çakıroğlu, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, Milli Eğitim Şube Müdürleri,  Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy, Türkiye Muharip Gaziler Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, muhtarlar,  Okul Müdürleri , Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Resul Şahin, okul öğrencileri katıldı. 

Şahin, “Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir”

Bir dakikalık saygı duruşu  ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını okul Müdürü Resul Şahin gerçekleştirdi. Şahin konuşmasında, “TUBİTAK 'IN desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları genç beyinleri  bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini kırk etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” dedi. 

“Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşmaların mimari olabilirler”

Sözlerine devam eden Müdür Şahin, “Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 14 projeyi 46 öğrencimiz 16 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşmaların mimari olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki ,yeryüzünde hiçbir kat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağı olacaktır. Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarınızın geleneksel hale gelmesini  temenni  ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bütün projeleri teker teker incelediler

Açılış konuşmasının ardından ilçe protokolü tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve davetliler TÜBİTAK 4006 kapsamında projelerini hazırlayan  öğrencilerin stantlarını  teker teker gezerek yakından inceleyerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Haber: Serap DURUKAN

 



Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

“Bayram İkramiyesi kurban hissesi kadar olmalı”

“GÖLCÜK ESNAFIMIZA YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Gürel, “Altın her zaman banka faizi ve dövizden daha karlıdır”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre "MEMUR VE EMEKLİNİN EKONOMİK DURUMU BEKA SORUNUDUR"

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “MUAYENE VE İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI”

“Uzun vadede altın en güvenilir yatırım aracıdır”

İSU, GÖLCÜK’TE ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

Kocaeli’de gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış, “BAĞIŞÇILARIMIZA KAHVALTI PROGRAMIMIZDA PLAKET TAKDİM EDECEĞİZ”

THK Gölcük şube Başkanı Tuncay Yıldız, “KURBAN DERİLERİ İLE TÜRK HAVACILIĞINA DESTEK OLACAĞIZ”

Bahar coşkusu festivalle yaşanacak

İzmit Belediyesi’nden eğitime sağlıklı dokunuş

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Öğrencilerinden anlamlı çalışma

Kafkas halklarının yaşadığı acı, Kandıra Babalı Sahili’nde hatırlandı; BÜYÜK SÜRGÜNÜN ACISI HEP TAZE

Müzeler Haftası özel etkinliklerle kutlanacak

Kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Büyükşehir gençleri sanatla buluşturdu

19 MAYIS TURNUVALARINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Hikmet Karaman sözleşme fesih görüşmelerine başladı

Başiskele Belediyesi 5. Yaz Spor Okulları Başlıyor                            

Büyükşehir, basketbol sahalarını yeniliyor

ÖRCÜN DOWN KAFE HİZMETE AÇILDI

TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde 46 ÖĞRENCİDEN 14 PROJE

“Mayıs ayında oldukça yoğun etkinliklerimiz var”

Büyükşehir’in çalışmaları karşılıksız kalmıyor, başarı istikrarını koruyor; KOCAELİ’NİN 9 PLAJINA “MAVİ BAYRAK” ÖDÜLÜ

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Yönetimi SAADET PARTİSİ GÖLCÜK İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

Büyükşehir’in “Oyun Arkadaşım Sertaç Abi” etkinliği devam ediyor; BU ETKİNLİK ÇOCUKLARA DİJİTAL FARKINDALIK KAZANDIRIYOR

İzmit Körfezi’nden bereket fışkırıyor

Trafik düzenlemeleri bu kameralarla yapılıyor

İSU 2025 yılı 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı GENEL MÜDÜR ALİ SAĞLIK: “SU KAYNAKLARIMIZI İŞ BİRLİĞİ İLE KORUYABİLİRİZ”

Başiskeleli Gençlere 19 Mayıs’ta Bilim Parkı Armağanı

293 GÖLCÜK BELEDİYESPOR TAEKWONDO SPORCUSU KUŞAK ATLADI

Hikmet Karaman'dan Kocaelispor açıklaması " KOCAELİSPOR'DA KARİYERİME ADIM ATTIM, KUPA KAZANDIM"

Sivasspor İsmet Taşdemir’i istiyor

Kocaeli Üniversitesi Futbol Takımı Süper Lig'de

TRT DESTEKLİ ÖDÜLLÜ FİLM ''DİLSİZ''KERVANSARAY DA ÜCRETSİZ GÖSTERİMDE

Yükleniyor