Tarih: 30.03.2023 14:45

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “BAYRAM İKRAMİYESİNE MÜJDE BEKLİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin

“BAYRAM İKRAMİYESİNE MÜJDE BEKLİYORUZ”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, en düşük emekli maaşına yapılan zam ve bayram ikramiyeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada bayram ikramiyelerinin 2 Bin lira olacağı söylendiğini fakat daha kesinleşmediğini ifade eden Başkan Şahin, “Bayram ikramiyesine müjde bekliyoruz” dedi.

En düşük emekli maaşı alanlar Temmuz zammında eski maaşı üzerinden zam alacak

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin en düşük emekli maaşlarına yönelik yapılan zam konusunda yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 Bin 500 Liraya yükseltileceği açıklamasında bulundu. Yapılan 2 Bin liralık zam ile en düşük emekli maaşı 5 Bin 500 olan emeklilerimizin yanı sıra düşük emekli maaşı alan emeklilerimizin de maaşları 7 bin 500 Liraya yükselmiş oldu. Tabi yapılan bu zam düşük emekli maaşı alan emeklilerimize bir cansuyu oldu. Fakat yapılan zamda şöyle bir durum var. Emeklilerimize yapılan bu Seyyanen zam Temmuz Zammında taban ücret olarak değerlendirilmeyecek. Yani emeklilerimiz temmuz zammında bir önceki aldıkları maaş tabanı üzerinden zam alacaklar ve eğer yapılan zam ile maaşları 7 Bin 500 Lirayı geçmezse Temmuz ayında bir zam almamış olacaklar. Aynı durum 2024 Ocak zammında da geçerli olacak ve yine emeklilerimiz Temmuz ayında eklenen maaşları üzerinden değerlendirilerek yeni zamları eklenecek. Yapılan zam her ne kadar emeklimizi mutlu etse de bu durum emeklimizi bir miktar üzdü diyebiliriz. Emeklilerimiz Temmuz zammında direk yararlanmak istediklerini ifade ediyorlar. Dileriz Temmuz ayı zammı açıklanırken emeklilerimize güzel bir müjde verirler” dedi.    

Emekliler Ramazan’da 2 Bin 500, Kurban’da 4 Bin Lira istiyor

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere yönelik verilen bayram ikramiyeleri konusunda da düşüncelerini dile getiren Başkan Şahin, “2018 yılında Bin Lira olan Bayram ikramiyeleri 5 yılın ardından sadece 100 Lira zam yapılmış ve Bin 100 Liraya yükseltilmişti. Bu sene bayram ikramiyelerinin 2 Bin Lira yapılacağı açıklandı. Fakat karar daha onaylanmadığı için Cumhurbaşkanımızdan Bayram ikramiyeleri konusunda güzel bir müjde bekliyoruz. Emeklilerimiz Bayram ikramiyelerinde Ramazan Ayında en az 2 Bin 500, Kurban Bayramı’nda ise en az 4 Bin Lira olmasını bekliyor. İnşallah emeklilerimizi yüzünü güldüren güzel bir açıklama bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —