Tarih: 08.11.2022 14:07

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “SESİMİZE KULAK VERİN”

Facebook Twitter Linked-in

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin

“SESİMİZE KULAK VERİN”

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin Emeklilerin her geçen gün daha da çok ekonomik sıkıntı içine girdiklerini ifade ederek en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini ifade ederek “Sesimize kulak verin” dedi.

“İnşallah emeklilerimize de güzel bir oranda zam yapılmasını istiyoruz”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin yaptığı açıklamada, “Özellikle son bir yıl içinde iğneden ipliğe birçok ürüne ciddi oranda zam yapılırken emekli maaşlarına yapılan zamlar emeklilerimize yetmez oldu. 2022 Ocak ayında en düşük emekli maaşı 2.500 olmuş ve Temmuz 2022’de en düşük emekli maaşı seyyanen zam ile 3.500 liraya yükseltilmişti. Fakat emeklilerimize bu fark yetmemektedir. Emeklilerimiz en düşük emekli maaşısın en az asgari ücret kadar olması gerektiğini belirtiyorlar. Şimdi Ocak 2023’te emeklilerimize zam yapılacak. Asgari ücretin 7.500 olacağı söylentileri var. İnşallah emeklilerimize de güzel bir oranda zam yapılmasını istiyoruz. Birde her zaman dediğimiz gibi emeklilere yüzde oranında değil eşit zam yapılmasını istiyoruz. Yüzde oranında yapılan zamla az maaş alana az, çok maaş alana çok zam yapıldığı için aradaki makas her geçen yıl açılıyor. Bu durumunda bir an önce düzeltilmesini ve emeklilere eşit zam yapılmasını istiyoruz ” dedi.

“Kömür satışları devam ediyor”

Emeklilere hem daha uygun hem de taksitle kömür satışlarının devam ettiğini ifade eden Başkan Şahin, “Malum kış ayları yaklaştı ve kömür yakan emeklilerimiz kömür siparişi vermeye başladı. Bu sene yaptığımız anlaşma ile kömürün tonu 6.360 Liraydı. Fakat Dolar’ın atmasıyla Kömürün tonu 6.360 liradan 6.630 liraya yükseldi. 3.500 lira maaş alan emekli nasıl kömür alsın. 6 ay boyunca bin liranın üstünde maaşından kesinti olacak. Bu nedenle emeklilerimiz kömür almakta zorlanıyorlar ama piyasada kömür 7.300 7.500 Lira arası değişiyor, oda peşin para ile. TÜED olarak 6 taksitle kömür siparişi aldığımız için kömür almak isteyen emeklilerimiz bize sipariş veriyorlar. Şu ana kadar 100 ton sipariş aldık ve sipariş alamaya da devam ediyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —