Tarih: 29.11.2020 11:58

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, ‘YÜZDELİK DEĞİL, SEYYANEN ZAM YAPILMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emekli maaşlarına Ocak ayında yapılacak zam hakkında beklentilerini açıkladı. Başkan Kılıç, ‘Zam oranı düşük maaş alan emeklilerimiz düşünülerek belirlenmeli’ dedi.

‘Düşük maaş alan emeklilerimiz düşünülmeli’

Yüzdelik zamların emekliyi mutlu etmediğini belirten TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, ‘Ocak ayında açıklanacak olan emeklilerin zam oranı düşük maaş alan emeklilerimiz düşünülerek belirlenmeli. Yüzdelik açıklanan zamlar emeklilerimizi mutlu etmiyor. Aralık ve Ocak ayı başında ortaya çıkacak enflasyon değerine göre, alacağımız maaş zam oranı da belli olacak. Bizim ortak beklentimiz, yaşam standardımızı daha iyi bir duruma getirecek oranda bir maaş zammının olması. Bizler maaşlarımıza seyyanen zam yapılmasını istiyoruz’ dedi.

‘Emeklilerimiz kalan ömürlerini daha rahat yaşamalı’

Başkan Kılıç son olarak, ‘Emeklilerimize verilen zam oranları sonraki aylarda eriyip gidiyor. Çarşı, pazar, alışveriş, faturalar derken emeklilerin elinde para kalmıyor. Emeklilerin yüzünü güldürmek için enflasyona bağlı değil seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Emeklinin bu isteği yerine getirilirse, en azından emekliler kalan ömürlerini biraz daha rahat yaşama fırsatı bulur’ diyerek açıklamalarını tamamladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —