Tarih: 17.01.2024 14:29

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EMEKLİLER ARASI AYRIM YAPILMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin,

‘EMEKLİLER ARASI AYRIM YAPILMAMALI’

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkartılmasını değindi. Başkan Şahin, açıklamasında özellikle memur ve işçi emeklileri arasındaki farka dikkat çekerek, ‘Emekliler arası ayrım yapılmamalı’ dedi.

‘Emeklimiz 15 bin lira bekliyordu’

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emekli maaş zamlarını değerlendirdi. Şahin, Gazetemize şu açıklamaları yaptı: ‘En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması birçok emeklimizi mutlu etmedi. Emeklilerimiz en az 15 bin lira bekliyordu, bizim tahminimizde en az 12 bin lira civarında olmasıydı. Bu rakamla birlikte Emeklimiz açlık sınırının altında maaş alacak. Bu da emeklilerimizi zor durumda bırakıyor.’

Aradaki farka dikkat çekti

Memur ve İşçi emeklileri arasındaki zam farkının açıldığına vurgu yapan Şahin, ‘Bu durum emekliler arasında ayrım oluşturuyor. Memur emeklimize yüzde 49 oranında zam yapılırken BAĞKUR ve SSK Emeklisine yüzde 37.57, daha sonrasında bu rakam Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yüzde 5 oranında daha arttırılarak yüzde 42’ye çıkartılsa da emeklilerimize yapılan zam oranı yetersiz kalmıştır. Ne yazık ki emeklilerimiz Temmuz zammına kadar bu maaş ile geçinmeleri mümkün gözükmemektedir. Temmuz ayına kadar emeklilerimize mutlaka seyyanen zam yapılmalıdır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —