Tarih: 07.11.2023 12:59

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, ‘EMEKLİNİN MAAŞI ASGARİ ÜCRETTEN DÜŞÜK OLMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın emekli maaşlarına yönelik yaptığı açıklamayı önemli bulduklarını belirterek, ‘Bugün en düşük emekli maaşı mutlaka Asgari Ücret seviyesine çıkartılmalı. Bu elzem bir durum’ dedi.

‘Asgari Ücretin altında kalmamalı’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Vatandaşlarımızın refah seviyelerini artıracak, memurumuzu, işçimizi ve emeklimizi hiçbir şekilde enflasyona ezdirmeyecek çalışmalara öncelik veriyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek, yine bütçemiz doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik detaylı değerlendirme ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz’ diyerek emeklilere yönelik önemli açıklamada bulunmuştu. TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, Bakan Işıkhan’ın açıklamasını önemli bulduğunu belirterek, en düşük emekli maaşının Asgari Ücretten düşük olmaması gerektiğini söyledi.

‘Maaşlara ciddi zam emeklimizin yüzünü güldürür’

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle Sayın Bakanımızın açıklaması çok önemli. En düşük emekli maaşımız 7 bin 500 lira alıyor. Bu maaşla geçinmek gerçekten zor. Hükümetin bu konuda bir adım atacağını düşünüyorum. Umarım Sayın Bakanımızın da söylediği gibi maaşlara yapılacak ciddi zamla emeklimizin yüzü güler. En düşük emekli maaşının mutlaka asgari ücret seviyesinde olması gerekiyor. Bu elzem bu zaruri bir durum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —