Tarih: 25.12.2022 13:59

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin “SEYYANEN ZAM BEKLİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin

“SEYYANEN ZAM BEKLİYORUZ”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, 2023 Ocak ayında emeklilere yapılacak olan maaş zammından beklentileri konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, her yıl olduğu gibi bu yılda yüzde oranında değil seyyanen zam istediklerini ifade ederek “Emekliler olarak Cumhurbaşkanımızdan emekli maaşlarımız konusunda güzel bir açıklama bekliyoruz” dedi.

“Emeklilerin refah düzeyini arttıracak bir zam olmalı”

Her geçen yıl emeklilerin daha fazla geçim sıkıntısı içine girdiğini ve bunu en fazla 2022 yılı içinde yaşadığını ifade eden TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, 2023 yılı ilk altı ayında geçerli olacak olan ve 3 Ocak’ta açıklanması beklenen maaş zam oranı hakkında beklentilerini belirtti. Başkan Şahin, her yıl olduğu gibi bu yılda yüzde oranında değil seyyanen zam istediklerini yineleyerek, “2023 yılında emeklilerimizin refah düzeyinin artacağı bir oranda zam yapılmasını bekliyoruz” dedi.

“En düşük emekli maaşı 6 Bin 500 Lira olmalı”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin 3 Ocak’ta açıklanacak olan Aralık Ayı Enflasyon oranının ardından emeklilerin maaş zammının belli olacağını ifade ederek, “Emeklilerimiz her yıl biraz daha fazla geçim sıkıntısı içine giriyor. Özellikle 2022 yılında iğneden ipliğe  her ürüne gelen fahiş zamlar emeklilerimizin belini daha da büktü. Günümüz şartlarına bakıldığı zaman en düşük emekli maaşı olan 3 Bin 500 Liranın bir evi geçindirmeye imkanı yok. Asgari ücrete 2023 yılı için yapılan zam oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Emekliler olarak ta asgari ücrete yapıldığı gibi en az 3 Bin lira zam yapılmasını ve en düşük emekli maaşının en azından 6 Bin 500 Liraya yükseltilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birde emeklilerimize yüzde oranında değil eşit zam yapılmasını istiyoruz. Yüzde oranında zam yapıldığı zaman az maaş alan emeklimiz az zam, çok maaş alan emeklimiz çok zam aldığı için aradaki makas her geçen gün açılıyor. Bu nedenle her zaman dediğimiz gibi yüzde oranında değil, seyyanen zam yapılmasını istiyoruz” dedi.

“İlaç katkı payı alınmamalı”

Maaş zammının dışında 2023 yılından beklentilerini de ifade eden Başkan Şahin “Emeklilerimi yeteri kadar geçin sıkıntısında olması yetmiyormuş gibi birde hastane gittikleri zaman ilaç katkı payları emeklilerimizin de fazlasıyla belini büküyor. İlaç katkı payı kesileceği için birçok emeklimizin doktora gitmediğini üzülerek duyuyoruz. Bu nedenle 2023 yılında alınacak karar ile emeklilerimizden ilaç katkı payının alınmamasını istiyoruz. Emeklilerimizin bir diğer beklentisi de Vergi İadeleri. Emeklilerimiz yüzde 4 olan vergi iade oranının en azından yüzde 8-10 oranına çıkartılmasını istiyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —