Tarih: 16.11.2021 13:45

TÜED Gölcük Şubesi’nde yeni başkan ERGUN ŞAHİN OLDU

Facebook Twitter Linked-in

TÜED Gölcük Şubesi’nde yeni başkan

ERGUN ŞAHİN OLDU

Yakın bir zaman önce vefat ederek ilçemizde derin bir üzüntü yaratan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube başkanı Ali Osman Kılıç’ın yerine TÜED Gölcük Şubesi Mali Sekreteri olarak görev yapan Ergun Şahin atandı. Yeni görevini devralan Başkan Şahin  emeklilere yönelik TÜED olarak talepleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Ziyaret edenlere teşekkür etti

Başkanlık atamasının ardından il basın açıklamasını yapan Başkan Şahin yaptığı açıklamasında, “Öncelikle rahmetli başkanımız, kısa zaman önce aramızdan ayrılan eski başkanımız Ali Osman Kılıç’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Derneğimiz bir çınarını daha kaybetti. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Dernek başkanlığına şahsımın atanmasının ardından Türkiye Emekliler Derneği İzmit Şubesi Başkanı Adem Özata ve Mali Sekreteri Adnan Yıldız, hem başsağlığı hem de hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Bugünde Merhum Başkanımızın oğlu ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan İbrahim Kılış ziyaret ederek başkanlık görevimi tebrik etti. Kendilerine derneğimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

“Yakından takip edeceğiz”

Sözlerine devam eden Başkan Şahin, “Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra başkanlar kurulunun toplandığını ve emeklilere yönelik talepleri sıraladılar. Emeklilerimiz için oldukça önemli olan emeklinin intibak sorunu başta olmak üzere birçok konu üzerinde maddeler sıralandı. TÜED Gölcük Şubesi olarak bizlerde bu maddeleri yakından takip edeceğiz” dedi.

Talep edilen maddeler

– EMEKLİNİN, İNTİBAK SORUNU EN GEÇ 2022’DE ÇÖZÜLMELİ: 2000 sonrasında emekli olanları mağdur eden ve aylıkları düşüren, “emekli aylığı hesaplama karma sistemi”, aylıklar arasında eşitsizliği artırmıştır. Bu nedenle, her yıl aylıkları düşüren emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirilmeli, çalışılan dönemler için “tek bir aylık hesaplama sistemi” get6irilmelidir.

– REFAHTAN PAY VERILMELI: TÜFE’ye endeksli yüzdeli zamlar, aylıkları düşük olan emeklilerimizi mağdur eden bir sisteme dönüştüğünden, 5510 sayılı Kanunun 55. maddesi değiştirilmeli ve seyyanen zamlar ile birlikte refahtan da pay verilmelidir.

– EMEKLI, NORM VE STANDART BİRLİĞİNE KAVUSTURULMALI: Emekli aylıklarında, sosyal demelerinde norm ve standart birliğinin sağlanması için 506 Sayılı Kanun döneminde olduğu gibi gösterge sistemine geçilmeli ve alt sınır aylık bağlama oranı Yüzde 70 olarak belirlenmelidir.

– EK ODEME ORANLARI YUKSELTILMELI: Vergi iadesinin yerine getirilen yüzde 4-5 arasında değişen ek ödeme yüzdeleri, KDV ve OTV oranları esas alınarak, Yüzde 8-10 oranlarına yükseltilmelidir.

– EMEKLİYE, KATKI PAY! MUAFİYETİ GETİRİLMELİ: Emeklilerimizin ödemiş oldukları katkı paylan, emeklilerimizin ödeme gücünü asmıştır. Çalıştığı  dönemlerde yüzde 12 sağlık primi ödeyen emeklilerimiz, sağlık hizmeti aldığında çeşitli adlar altında kesilen katkı paylarından muaf tutulmalıdır.

– BAYRAM İKRAMİYELERİ, TÜFE’YE ENDEKSLENMELİ: Emeklilere ödenen bayram ikramiyeleri günün koşullarında yetersiz kalmaktadır. İkramiyeler enflasyona endekslenmelidir.

– AILE YARDIMI YAPILMALI: Çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor. Aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmelidir.

– PROMOSYON İYİLEŞTİRİLMELİ: Günümüzde yetersiz kalan promosyon ödemelerin artışını öngören bir güncelleme yapılmalı ve bu ödemeler hakkaniyetli bir artış sistemine endekslenmelidir.

– EMEKLİNİN KREDİ BORÇLARI ÖTELENMELİ: Pandemi döneminde çalışma imkanı bulamayan ve ne yazık ki, biriken kredi veya kredi kartı ödemelerini yapamadıkları için bankaların kara listelerine düşen emeklilerimizin, bu mağduriyetleri giderilmelidir. Bu bağlamda; esnaf, çiftçi ve kobilerimize yapılan desteklemeler, emeklilerimiz için de hayata geçirilmeli, kredi borçlarının geri ödemesinde ötelemeye gidilmelidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —