Tarih: 16.10.2024 16:48

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “%15 HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIR”

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin yaşadığı sıkıntılar ve 2025 yılı Ocak ayında bekledikleri zam oranı konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, “Emeklilere verilecek olan %15 oranındaki zam hayal kırıklığı yaşatır” dedi.

 “Artık asgari ücret ve emekli maaşı bir ev kirasını karşılamıyor” 

Günümüz ekonomisinde emeklilerin her geçen gün daha da geçim sıkıntısı içine girdiğini ifade eden TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, “Şu an 3 aylık enflasyon 8,82. Ama Önümüzdeki 3 ay daha var. Enflasyonun ne çıkacağını şu anda bilemiyoruz. Enflasyonu devamlı düşürüyorlar. Son günlerde yüzde 15 söylentileri var. Eğer bu oranda zam yapılırsa emeklimiz yine hayal kırıklığına uğrar. Kiraya, çarşı pazara gelen zamlar ortada. Gölcük’te ev kiraları 20 bin oldu. Artık asgari ücret ve emekli maaşı bir ev kirasını karşılamıyor” dedi. 

“Akaryakıta yapılan her zam ürün fiyatların artışına neden oluyor”

Açıklamalarına devam eden Başkan Şahin, “En azından bir emeklinin maaşı 25 bin lira olmalı. Bugün 4 kişi yaşayan bir emekli bu rakamın altında asla geçinemez. 40 lira domates, 60 lira havuç, soğan patates aldı başını gidiyor. Akaryakıta gelen her zamda nakliye masrafları arttığı için bu ürün fiyatlarına yansıyor. Bununda zararını tüketici görüyor. Şimdi nasıl enflasyon düştü diyebiliriz? Peynir düşmedi, süte zam geldi. Her ürüne neredeyse her hafta zam geliyor. O zaman zamları durdursunlar” dedi. 

“Emeklinin maaşı 20 binin altında olmamalı”

Şu anda emekliye yüzde 15 oranında zam verileceğini tahmin etmiyorum, umarımda vermezler. Bu zam oranı mutlaka yüzde 20’nin üzerine çıkmalı. Eğer bu oran yüzde 15 çıkarsa vay bu emeklinin haline. Asgari ücretin söylenenlere göre 25 bin lira olacağı konuşuluyor. Şayet bu olursa emeklinin maaşı da en azından 20 binin altında olmamalı. Emeklimizin alım gücünü düşüren hesaplamalar artık geride bırakılmalı. Emeklimizin yaşam koşullarını daha da iyi hale getirmek için ülke olarak üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —