TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİMİZE SEYYANEN REFAH PAYI VERİLMELİ”
Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin her geçen gün daha da geçim sıkıntısı içine girdiğini ifade ederek, “Emeklimize seyyanen refah payı verilmeli” dedi.
“En düşük emekli maaşı, bir evin kirasını bile karşılamıyor”
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilerin yaşadıkları sıkıntı, istek ve talepleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Şahin, açıklamasında “Baktığınız zaman 12 bin 500 liralık maaş ile en düşük alım gücünün emeklilerde olduğunu görmekteyiz. Asgari ücretle olan fark ne yazık ki açılmaktadır. Emeklilerimiz, bu durumdan ötürü sosyal yardımlara, aile içi desteklere, hatta komşu desteklerine muhtaç hale geldi. Bu duruma bizler de hiçbir sorun yokmuş gibi tepkisiz kalamayız. Emeklilerimiz sağlıkta katkı payı verdiği için hastaneye gitmeye çekiniyor. En düşük emekli maaşı, bir evin kirasını bile karşılamıyor. Emeklilere kira desteği sağlanmasını, hatta emekliler için sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. İntibak sorunu çözülmeli, emekli maaşı bağlama oranı yükseltilmelidir. Emeklilerimiz, diğer ülkelerin emeklileri gibi rahatça yaşamak istiyor. Bizler de bunları tüm siyasilere aktarıyoruz. Emeklimize seyyanen refah payı verilmesini istiyoruz” dedi.
“Bu isteğimi göz ardı edilmemeli”
Başkan Şahin, “Uzun zamandır ilçemizden Şehir Hastanesine tek seferde gidilebilmesi için sefer konulmasını istiyoruz. İlçemizde Şehir Hastanesi’ne tek bir vasıta ile gidilmeli. Vatandaşlar ve emekliler bu durumdan çok muzdarip. Bu durum sadece emeklimizi ilgilendirmiyor herkes Şehir Hastanesi’ne tek bir sefer ile gitmek istiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın Beyefendiden sesimizi duymasını ve bu isteğimizi yerine getirmesini talep ediyoruz. Bu konuda her gün emeklimiz ya da vatandaşlar bizlere gelerek bu taleplerini dile getiriyor. Umarız bu isteğimiz en kısa sürede yerine gelir” dedi.
Haber: Serap DURUKAN
BAŞKAN BÜYÜKAKIN :POPÜLİZMİ DEĞİL, DENİZİ SEÇTİK
GÖLCÜK SAYGINLAR KAPILARINI ARALADI
BAŞİSKELE’DE EDEBİYAT DOLU BULUŞMA
CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA 360 METRELİK DERE ISLAHI İLE GÜVENLİ ALTYAPI
5 ARACA ÇARPTI HIRSINI ALAMADI LASTİKLERİNİ KESTİ
GELECEĞİN MÜZİSYENLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK
ENGELSİZ SANAT BÜYÜLEDİ
SAADET PARTİSİ’NDEN GÖLCÜK’DEN ‘ZULME LANET’ HAYKIRIŞI!
BÜYÜKAKIN: TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEK YOK, AVRUPA’DA İLK 10’DAYIZ
GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAMA KESİNTİSİZ KATKI
SAADET PARTİSİ GÖLCÜK TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI VEFA: GENÇLER UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
KARTEPE MESİRE ALANI’NDA EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA
EMEKLİ POLİS MEMURU SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ
MİLLİ YOL LOKMA DAĞITTI
BAŞİSKELE’DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE KAPSAMLI DEĞERLENDİRME
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOCAELİ’YE GELİYOR!
İŞLETMECİ VOLKAN BERBEROĞLU DAHİL 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
TÜVTÜRK'ÜN YENİ KURALI SÜRÜCÜLERİ YAKTI
CİNAYET FİRARİSİ GÖLCÜK’TE YAKALANDI
HEM HIRSIZ HEM VERİ AVCISI!
8 YIL CEZASI OLAN FİRARİ ZEHİR TACİRİ YAKALANDI!
KOCAELİ’DE MESAFELER KALKTI
KENTSEL DÖNÜŞÜM MASAYA YATIRILDI
BU YOLUN SONU DÜNYA KUPASI
KOCAELİ, NEVRUZ’UN BEREKETİNİ VE COŞKUSUNU YAŞADI
UKOME’DEN “KARAVAN PARK YASAĞI” KARARINA ONAY
KOCAELİ’DE KARAVANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE
KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU UZATILDI!
YEŞİLYURT MİLLET BAHÇESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR
ELEKTRONİK ATIKLAR SANATA DÖNÜŞTÜ
Yükleniyor
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74


