-
BIST 100
16190,73%0,15
-
DOLAR
44,08% 0,05
-
EURO
51,07% -0,24
-
GRAM ALTIN
7332,01% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, emeklilere yapılan yüzde 15,75 oranındaki zam oranını değerlendirdi. Başkan Şahin, “Emekliler olarak hayal kırıklığına uğradık” dedi.
‘‘Geçinmek çok zor’
TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “Emekliler olarak hayal kırıklığına uğradık. Yüzde 15,75 zam çok yetersiz kaldı. Piyasadaki zamlarla almış olduğumuz zam oranı ile geçinmek zor. Bu rakama muhakkak iyileştirme şart. Umarım Sayın Cumhurbaşkanımız bu zam oranında bir iyileştirme yapar. 12 bin 500 lira alan kişi 3 milyon 100 bin kişiye tekabül ediyor. Açıklanan oranı 3 milyon 100 bin kişinin kök maaşına vurduğun zaman Temmuz maaşına kadar bu maaşı almak zorunda kalacaklar” dedi.
‘Nereye gidiyoruz’
Şahin, “Ama bugün açlık sınırının 21 bin küsur lira, yoksulluk sınırının ise 68 bin lira olan bir yerde geçinmek çok zor. Allah hepimize yardımcı olsun. Piyasada gelen zamları durdurursak iyi piyasa durmayınca insanlar ne yapsın, aç mı kalsın? Ekmek 15 lira olacak. Bir çocuk simit yiyemeyecek. Bir simit 15-20 lira olacak. Nereye gidiyoruz? Ne yapmamız lazım? Yani bunu Sayın Cumhurbaşkanımız ele almalı ve bunu A’dan Z’ye emekliler için düşünmeleri lazım. Emekli her zaman seyyanen zam bekliyor. Seyyanen zam verilirse o zaman emeklinin yükü bir nebze azalır” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber: Serap DURUKAN
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?
İZLEYENİ OLAN SAVAŞ
KÖRFEZRAY’DA 5 TBM HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR
ŞEHİTLİKLER 18 MART’A HAZIRLANIYOR
VERGİ SUÇU FİRARİSİNE OPERASYON
VALİ AKTAŞ EV ZİYARETLERİ YAPTI
Yükleniyor




