Tarih: 02.10.2018 12:37

TÜGVA ile Gölcüklü gençler artık daha aktif

Facebook Twitter Linked-in

 

TÜGVA ile Gölcüklü gençler artık daha aktif

Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA) Gölcük Temsilcisi Samet Genç vakıf çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. TÜGVA olarak birçok faaliyeti sürdürdüklerini ifade eden TÜGVA Gölcük Temsilcisi Samet Genç,  faaliyetlere katılmaları noktasında Gölcüklü gençleri beklediğini ifade etti.

“Gölcük halkı TÜGVA’dan hizmet bekliyor”

TÜGVA Gölcük Temsilciliği olarak çalışmaları hakkında bilgi veren TÜGVA Gölcük Temsilcisi Samet Genç, “ Vakıf çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. TÜGVA büyüyen gelişen bir vakıf. Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve velilerimiz hasılı kelam Gölcük halkı TÜGVA’dan hizmet bekliyor. Biz de bu teveccüh karşısında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz” dedi.

TÜGVA’dan “Bir sıcak selam” projesi

TÜGVA olarak bir çok projeyi yürüttüklerini ifade eden TÜGVA Gölcük Temsilcisi Samet Genç, “ Bu hafta Çalışan Gençlik Koordinatörlüğümüz aşure dağıtımında bulundu.  İl Temsilcimiz Muhammed Hanefi AKBULUT un da katıldığı aşure dağıtımı etkinliğinde vatandaşlara aşure ikram edildi. Çalışan gençlik koordinatörlüğümüz bünyesinde “Bir sıcak selam” projemiz var. İnşallah yakın zamanda Değirmendere de bir çalışmamız olacak. Oradaki genç kardeşlerimizle de buluşacağız” dedi.

Genç, “Tarih ve Medeniyet Okumaları’na devam ediyoruz”

TÜGVA Gölcük Temsilcisi Samet Genç  sözlerinin devamında, “ Çilesini çekmediğin davanın,”Dertlisiyim” deme..!Bedelini ödemediğin sevdânın,Türküsünü söyleme ! demişler bizler de karınca misali Eğitim Koordinatörlüğümüz öncülüğünde Tarih ve Medeniyet Okumaları’na devam ediyoruz. Her perşembe akşam namazı ile yatsı namazı arasında yeniden bir medeniyet inşa etmek isteyen gönüllülerimizle fikir teatisi yapıyoruz. Vakıftaki gönüllü arkadaşlarımızla kitap tahlili yapıyoruz. Bu tahliller inşallah sene boyu devam edecek. Derdi olan tüm kardeşlerimiz davetli”.

“TÜGVA olarak tüm liselerde Medeniyet ve Düşünce kulübü kurduk”

Liseler bizim gözbebeğimiz diyerek sözlerine devem eden Genç, “ Lise koordinatörlüğümüz en aktif koordinatörlüğümüz diyebiliriz. Biz TÜGVA olarak tüm liselerde Medeniyet ve Düşünce kulübü kurduk. Okullarımızda bu kulüplerimizle faaliyetlerde bulunuyoruz. Lise komisyonumuz okul temsilcilerimiz her hafta vakfımızda toplanıyor, “Bu hafta liseli kardeşlerimizle ne yapabiliriz” i konuşuyorlar. Gezilerimiz, sosyal faaliyetlerimiz, eğitim çalışmalarımız spor aktivitelerimiz devam ediyor. Sabah namazı buluşmalarına devam ediyoruz bu hafta sabah namazında Tevfik Hoca Camii’nde buluştuk. Dönem boyunca camileri dolaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanımlara yönelik kurslar devam ediyor

Genç sözlerini devamında, “Kadın ve aile koordinatörlüğümüz Lise ve Ortaokul komisyon toplantılarını gerçekleştirdi. Bu alanda da durmaksızın çalışıyoruz. Kadın ve aile koordinatörlüğümüz bünyesindeki bu sene Kuran-ı Kerim kursu, Riyazüssalihin dersleri, ilmihal derslerimiz başlayacak. KPSS kursu da ayrıca açacağız. Tüm hanım kardeşlerimiz bu kurslara davetlidir” dedi.

“Ortaokul öğrencileri bizim için kıymetli”

TÜGVA Gölcük Temsilcisi Samet Genç son olarak, “Ortaokul Koordinatörlüğümüzde yine liseler gibi Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencilerimizle faaliyet yapıyor. Bu kulüp Gölcükteki tüm ortaokullarda kuruldu. Danışman öğretmenlerimiz var. Yeni proje iz İyilik Hareketi. Bu iyilik hareketindeki öğrenciler okullarında örnek bir birey olma yolunda ilerleyecekler. Gölcük içinde çarşıda pazarda hayatın her alanında bu öğrencilerimizi örnek sosyal sorumluluk projelerinde yer alırken göreceksiniz. Bu öğrencilerimizle ilk etkinliğimiz olan  kahvaltı programında buluşup yapacaklarımızı konuştuk. Ortaokul öğrencileri bizim için kıymetli. Vakıf binamız herkese açıktır. Tevfik hoca camiinin hemen yanındayız. Öğrencilerimiz velilerimiz her zaman gelip burada vakit geçirebilirler. Bin’den fazla kitabın bulunduğu kütüphanemiz okuyuculara açık. Ücretsiz internet kullanımı ve imkanlarımız mevcut” diyerek açıklamasını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —