Tarih: 03.08.2021 12:38

‘TÜKETİCİLER HAKLARININ FARKINDA OLMALI’

Facebook Twitter Linked-in

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,

‘TÜKETİCİLER HAKLARININ FARKINDA OLMALI’

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilere hakları konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, ‘Tüketiciler haklarının farkında olmalı’ dedi.

‘Tüketicilerimizi bilgilendirmek istiyoruz’

Tüketicilerin birçok konuda hakları olduğunu ifade eden Başkan Kocatürk, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bizler TÜKODER Gölcük Şubesi olarak tüketicilerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Çünkü birçok tüketiciler hakları konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Bizlerde yaptığımız açıklamalarla tüketicilere hakları konusunda bilgilendirmede bulunuyoruz. Tüketicilerimiz yaptıkları alışverişlerin bir kısmını, internet üzerinden gerçekleştiriyor. Fakat bu ürünlerden bazılarının kusurlu bir şekilde elimize ulaşması sonrasında birçok kişi, yeni ürünün gönderilmesi konusunda pek de uğraşmak istemiyor. Bir tüketici olarak istediğimiz ürünün gönderilmesi konusunda satıcı ile görüşmemiz gerekmektedir. Yanlış gönderilen ürünü kendilerine iade edip yeni ürünün gönderilmesini isteyebiliriz. Yine yüz yüze yaptığımız alışverişlerde de bazı sorunlara rastlayabiliyoruz. Tezgahlardaki ürünlerin fiyatlarının kasada daha yüksek olması durumu ile karşı karşıya kalınca birçok kişi, bunu sorgulamadan ödemesini yapıyor. Halbuki ürünün tezgahtaki fiyatının ne ise kasada da o şekilde olması gerekir. Burada tezgah fiyatının geçerli olduğunu unutmayalım” diye konuştu.

‘Tüketiciler haklarını her zaman aramalıdır’

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Kocatürk, sözlerinin devamında, ‘Satın almış olduğumuz ürünlerden herhangi birinin ayıplı çıkması durumunda satıcıdan ürünün ayıbı kadar indirim, ücretsiz değişim, ürün ücretinin iadesi, ücretsiz onarım isteme hakkına, bir tüketici olarak sahibiz. Satın almış olduğumuz her bir ürünün iki sene boyunca garantisi mevcuttur. Kullanıcı kaynaklı olmaması durumunda, ortaya çıkabilecek her sorun ücretsiz olarak garanti kapsamında giderilmek zorundadır. Satın alınan ürünlerin kurulumu mutlaka yetkili servislere yaptırılmalıdır. Ürünlerde arıza çıkması durumunda da bakımlar, yetkili servislere yaptırılmalı. Yaz aylarında olmamızdan dolayı birçok kişi tatil yapmak için uygun zamanı bekliyor. Tatillerde en çok tercih ise tatil turlarından yana kullanılıyor. Fakat tatil turlarında bir değişimin olması, tatil turunun iptal edilmesi durumunda tüketiciye alternatif bir tur sunulabilir. Tüketici bu alternatif turu kabul etmek zorunda değildir ve bunu kabul etmezse, hiçbir cayma bedeli veya cezai şart ödemek zorunda kalmaz. Paket turlarda, gereği gibi ifa edilmeyen turlar nedeniyle turu düzenleyen kişiler, tüketicilerin uğradığı her zarardan sorumludur. Son olarak tüketiciler, satıcılarla karşılaştıkları sorunlarda haklarını alamıyorsa tüketici hakem heyetlerine, gerekli belgelerle şahsen veya e-devlet üzerinden başvurabilir” şeklinde sözlerini sonlandırdı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —