Tarih: 09.06.2019 11:49

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan’dan önemli açıklamalar

Facebook Twitter Linked-in

TÜKODER Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan’dan önemli açıklamalar

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şube Başkanı Muhterem Aslan, tüketicilerin hakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Reklam ve ilanlara aldanmayın”

Başkan Aslan yaptığı açıklamada, “Alışveriş yapmadan önce alışverişinizin ekonomik ve ihtiyaca yönelik olduğundan emin olun. Fiş, fatura veya sözleşmenizin bir örneğini mutlaka alın ve saklayın. Sözleşmeleri mutlaka dikkatlice okuduktan sonra imzalayın. Satın alma işlerinde ek maliyetleri ve satış sonrası hizmetleri net olarak öğrenin. Satın alınan mal veya hizmetin gerekli yasal izinlere sahip olmasına dikkat edin. Reklam ve ilanlara aldanmayın. Hediye, çekiliş kuponu vb. vaatlere kanmayın. Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde lehinize olan fiyatın uygulanması gerektiğini unutmayın. İndirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatının, indirimden önceki fiyatının ve indirim oranının etiketlerinde gösterildiğinden emin olun. Fiyat etiketiyle ilgili şikâyetlerinizi bulunduğunuz yerdeki Ticaret İl Müdürlüklerine, Belediyelere ve ilgili odalara yapabilirsiniz.”

“Garanti süresi en az iki yıldır”

Başkan Aslan açıklamasının devamında, “Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlamak üzere en az iki yıldır. Seçimlik haklarından “Tamir” hakkını kullandıysanız; malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması, tamiri için gereken azami sürenin aşılanması, tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde diğer seçimlik haklarını kullanabilirsiniz.”

“Sizden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, yazılı şekilde verilmesi zorunludur”

“Yazılı olarak düzenlenen sözleşmeler ile bilgilendirmeler en az on iki punto büyüklüğünde olmalı ve bunların bir nüshası size verilmelidir. Sözleşmede öngörülen koşullar, sözleşme süresi içinde aleyhinize değiştirilemez. Sizden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, yazılı şekilde verilmesi zorunludur. Satıcı veya sağlayıcının tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu ve sizin aleyhinize dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır ve bu şartlar kesin olarak dengesizdir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —