Tarih: 01.02.2021 09:58

TÜKODER Gölcük Şubesi İstanbul’da ürün güvenliği seminerine katıldı ‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa Birliği projeleri kapsamında gerçekleştirdiği sunumlara katılım sağladı.

‘Tüketicinin sesi olduğumuza inanıyorum’

TÜKODER Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, ‘27 Ocak 2021 Çarşamba günü Bakırköy Titanic Otel de Ürün Güvenliği, Piyasa Gözetimi ve Denetimi ile Uygunluk Değerlendirmesi Alanlarında Farkındalığın Artırılması Projesi kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ve  TÜDEF – TÜKODER ile ortaklaşa hazırlanan  tüm gün süren ürün güvenliği eğitim seminerine Gölcük  Şubesi olarak  katıldık. Bakanlık ile ortaklaşa hazırlanan eğitim ve  21 ilde yapılan toplantılara katılarak tüketici sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatarak tüketicinin sesi olduğumuza inanıyorum. Bir yıla yakın süredir yaşadığımız salgın süresince tüketicilerin daha çok mağduriyet yaşıyor. Virüsü önlemek amacıyla alınan önlemlerin faturası tüketiciye çıkmamalı. TÜKODER yönetici ve üyeleri olarak örgütler arası birlik ve dayanışma gücü ile mücadeleye devam edeceğiz’ dedi.

Ürün güvenliği eğitiminde;

Açıklamalarını sürdüren Başkan Kocatürk, ‘TÜKODER ve TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal Pandemi döneminde temel ihtiyaçlara  ulaşımın daha zorlaştığını kişinin temel ihtiyaçlarını karşılamasının evrensel haklar sıralamasında birinci sırada olduğunu temel ihtiyacın açılımının ise insanın insan olmaktan kaynaklı yaşamsal ihtiyaçlarının yani açlık ve yoksulluk sınırını belirleyen kıstaslar oluğunu ifade etti. Ürün güvenliği eğitiminde; CE işareti  ürünlerin bütün uygunluk değerlendirme süreçlerinden geçtiğini ve güvenli olduğunu gösteren bir işarettir. Bir ürünün amacına uygun kullanıldığı takdirde insanlara hayvanlara ve çevreye ve aynı ortamdaki diğer ürünlere zarar vermeyeceğini ifade eder. CE işareti gereken ürünler, elektrikli ürünler, Asansörler, tıbbi cihazlar, oyuncaklar, kişisel koruyucu donanımlar baret, koruyucu eldiven vs., yapı malzemeleri, gemi teçhizatı vs. güvenliğinden şüphelendiğiniz ürünleri www.urunguvenligi.gov.tr den sorgulanabileceğini ve şikayet edilebileceğini, oyuncakların güvensiz olduğunu ve CE belgeli olmalı www.gubis.gov.tr den sorgulanarak şikayet edilebileceğini, maskelerin güvenli olmadığını ÜTS kodu ile sorgulanabileceğini, servis sorunları için www.serbis.gov.tr den sorgulanabileceğini ve başvurulabileceği, güvensiz ürünlerin artık tüketiciye duyurulma zorunluluğu geldiğini, ürün güvenliğinde sadece üretici sorumlu tutulurken, bir ürünün, üreticisinden satıcısına kadar kayıt tutularak sorumluluk altında olduğu bilgilerini aldık’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —