Tarih: 24.11.2020 14:28

‘TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’lü esnaf Osman Ay, tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Osman Ay 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle markete gelen öğretmenlerimize 50 adet çiçek hediye etti. Ay, ‘Öğretmenlerimizin gölgesine bile basılmaz’ dedi.

Ay, ‘ Dünya da her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez.Çünkü ,onun eseri her şeydir ve hem de hiç bir şeydir.  Öğretmenler Günü’nün amacı;Öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değerini anlamak,öğretmeni bulunması gereken yüce yerine oturtmaktır.Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır. Bizler için çalışıp çabalayan fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.  Türkiye’de 1981’den beri her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.  24 Kasım 1928 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk.ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.  Atatürk’ün 100 yıl doğum yıl dönümü olan 1981 de başöğretmen olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.’

 ‘ÖĞRETMENİN GÖLGESİNE BİLE BASILMAZ’

Ay, sözlerinin devamında, ‘Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı sevgi şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla onların ellerini öpmeliyiz.okulu bitirip hayata atıldığımız zaman bizi bu günlere hazırlayan   öğretmenlerimizi hatırlamak,ziyaret etmek ya da bir telefon kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır. Dünyanın en kutsal vazifesini yapan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü. nü canı gönülden kutlar ellerinden öperim.Başarılı nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin,Öğretmenler Günü kutlu olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —