Tarih: 14.02.2019 15:14

Türk Harb-İş Sendikası 68 mezun daha verdi HAKLARINIZI HELAL EDİN

Facebook Twitter Linked-in

Türk Harb-İş Sendikası 68 mezun daha verdi

HAKLARINIZI HELAL EDİN

Ülkemizin en önemli Savunma Sanayi işçi sendikalarından biri olan, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’ne üye 68 işçi, sendika binasında düzenlenen törenle, emekliliğe sevk edildiler. Tersane Komutanlığı’ndan emekli işçilerin emeklilik törenine Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Tören sonunda emekli olan işçilere günün anısına hediyeler verildi.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Lokalinde, Tersane Komutanlığı ve yan birliklerinden emekli olan 68 işçiye düzenlenen törene, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, yönetim kurulu üyeleri Nusret Subaşı, Remzi Köstence, Ahmet Erdem ve Selami Bulut ile Gölcük Tersanesi Eski Komutanı Emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli ve çok sayıda işçiler katılım sağladı.

Yıldız, ‘’İş yerimize ateş düştü, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım’

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Yıldız, emekli işçilere hitaben yaptığı konuşmada, emekli olan tüm üyelere, ikinci baharlarında mutluluk ve başarılar dileyerek, “Bugün 68 Tersane işçimizin emeklilik töreninde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonra hiçbirinizi Anıtpark’ta görmek istemiyorum. Sizin eviniz burası, boş vakitlerinizi bizim yanımızda, kendi evinizde geçirmenizi istiyorum. Paranızı iyi değerlendirin. Son iki aydır iş yerimize ateş düştü. Bu ateş ağır ateş. Bugün Sakarya, Yarın Gölcük, öbür gün İstanbul, İzmir gibi yerler olabilir. Bu ateşi söndürmek hepimizin görevi. Birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeyelim. Tersane’nin adını kötü kullanmayalım Sizlere emeklilik hayatınızda mutluluklar diliyorum” dedi.

İşçilere emeklilik işlemleri konusunda bilgi verildi

Törende Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali İşler Sekreteri Nusret Subaşı, emeklilik işlemleri konusunda işçilere yapmaları gereken mevzuatlar hakkında bilgiler verdi.

Şekerefeli, ‘Ben sizden razıyım, Allah sizden razı olsun’

Gölcük Tersanesi Eski Komutanı Emekli Tuğamiral Şevki Şekerefeli, ”Biz her taşın altını biliriz. Bir insan ömrü boyunca çalışır didinir ve bir noktada iş hayatını sonlandırır. Sizler isteyerek ya da istemeyerek benim için çalıştınız. Ben sizden razıyım, Allah’ta sizden razı olsun. Çok emek verdiniz, çabaladınız. Elinize üç beş kuruş para geçecek. Harcamalarınızı yaparken çok dikkat edin. İnsanları seçme şansı yok. Biz bunu daha iyi değerlendireceğiz. Emekliliğiniz size ve ailenize hayırlı olsun’ şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —