Tarih: 05.11.2020 14:04

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gökbayrak “HAKLARIMIZA DOKUNMAYIN”

Facebook Twitter Linked-in

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gökbayrak

“HAKLARIMIZA DOKUNMAYIN”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından Ankara’da, Başkanlar Kurulu toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan “Torba Kanun” konusundaki gelişmeler değerlendirilmesi için sendika binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Covit-19 Salgının önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilen basın açıklamasına sendika üyelerinden yoğun katılım oldu.

Sendika üyelerinden yoğun katılım oldu

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi tarafından “Torba Kanun” konusunda sendika binasında Covit-19 Salgının önlemleri çerçevesinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak tarafından yapıldı. Basın toplantısına Sendika yöneticileri delegeler ve sendika üyeleri katıldılar.

Başkan Gökbayrak “Torba Kanun” hakkında bilgi verdi

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak basın açıklamasında şunları dile getirdi Gökbayrak 03 Kasım 2020 Salı günü ANKARA’da, Başkanlar Kurulu toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan “Torba Kanun” konusundaki gelişmeler değerlendirilmiş, aşağıdaki hususların duyurulmasına karar verilmiştir.

  1. Ülkemizde küresel salgın Covid-19’un yaygınlaştığı ve başta ücretli çalışanlar olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin tedirgin olduğu bir ortam yaşanmaktadır. İşçilerin önemli bir bölümü, kısa çalışma ve ücretsiz izne çıkarılma durumuyla karşı karşıya kalmıştır. Daha düşük bir gelirle geçimlerini sürdürmeye çalışmaktadır. İş ve gelir güvencesinde duyulan endişe, ekonomide yaşanan olumsuzluklarla giderek artmaktadır. Çalışma ve yaşama şartlarındaki olumsuzluğa, sağlıklarını kaybetme ihtimalinin her geçen gün artmasına rağmen işçiler fedakârca üretimi sürdürmenin gayreti içindedir.

Bu yolla da kıdem tazminatı hakkının kısıtlanması imkânı işverene tanınmaktadır. Genç işçilerin emeklilik hakkı, ilk sigortalılık süresi ileriye taşınarak zorlaştırılmaktadır. Kayıtdışı işçi çalıştıran işverene af getirilmekte, getirilen yeni teşvikler işçinin işsiz kalması durumunda güvencesi olarak oluşturulan işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır. Yapılan bütün düzenlemeler işveren odaklıdır. İşçinin haklarına yönelik herhangi bir iyileştirme yoktur.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TBMM’de görüşülecek olan Kanun Teklifi görüşmelerinin izlenmesini ve gelişmelere göre değerlendirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu kapsamda işçiler görüş ve tepkilerini işyerleri ile bölge ve illerde düzenlenecek toplantı ve eylemlerle ortaya koyacaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —