Tarih: 12.06.2023 13:00

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, “YURTİÇİ VE YURTDIŞI KURBAN HİSSELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK”

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı öncesi yurtiçi ve yurtdışı vekaletlerini almaya başladıklarını ifade etti. Başkan Barış, Bu sene yurtiçi kurban hisselerimiz 5 Bin 950, yurtdışı kurban vekaletlerimiz 2 Bin 950 lira olarak belirlendi” dedi.

“Hayırseverlerin vekaletlerini bekliyoruz”

  

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vekalet çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Barış yaptığı açıklamada, “Türk Kızılay Genel Merkezi olarak yıl boyunca yaptığımız çalışmaların yanı sıra yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gerek genel merkezimiz gerekse şubeler olarak vekalet alma çalışmalarımız başladı. Gölcük Şubesi olarak bizler de çalışmalarımıza başlamış durumdayız. Kurban Bayramı ile ilgili olarak kurban hissesi almak ve bu hisselerin ihtiyaç sahiplerine verilmesini isteyenler, kurumumuza gelerek bilgi alabilirler. Genel merkezimiz tarafından kurban hisse fiyatları da geçtiğimiz günlerde belli oldu. Biz de bu konuda çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Yurt içinden kurban hissesi almak isteyen vatandaşlarımız 5 bin 950 lira, yurt dışında kurban hissesi almak isteyen vatandaşlarımız da 2 bin 650 lira karşılığında vekaletlerini verebilirler. Halkımız, kurban hisse bağışlarını ister internet yoluyla, isterlerse de kurumumuza gelerek makbuz karşılığında yapabilirler. Aldığımız Kurban hisseleri ile kesilecek olan kurbanlıklar yıl boyunca kavrulmuş kıyma ve kavurma olarak konserve şeklinde ihtiyaç sahibi ailelere kurumumuz tarafından dağıtılacaktır. Bu hayra katılmak isteyen tüm hayırseverleri kurban vekaleti vermeye davet ediyoruz” dedi.

“Kan bağışı sürekli bir ihtiyaçtır”

Kurban hisselerinin yanı sıra kan bağışı konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Barış, “Bilindiği üzere kan bağışı yapmak, hastalara şifa vermek adına faydalı olduğu gibi bağışçılar açısından da oldukça önemli. Kan bağışı yapmak, hücreleri yenileyeceği için kişinin kendisinde de bir yenileme olacağını söylemek mümkün. Fakat son dönemde kan bağışlarının oldukça azaldığını görüyoruz. Bu da hastaların tedavisi adına olumsuz bir durum teşkil edebilir. Kan bağışı sürekli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle her bir vatandaşımızdan kan bağışına daha çok önem vermesini ve kurumumuza kan bağışlarında bulunmalarını rica ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —