• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Türk Metal Sendikası’nda Grev Kararı ‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’

EKONOMİ 12.01.2024 14:30:10 0
Türk Metal Sendikası’nda Grev Kararı ‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’

Türk Metal Sendikası’nda Grev Kararı

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu pazarlık sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. 

Anlaşma sağlanamadı

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan ve 150 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 22 Kasım 2023 günü yapılan oturumda Türk Metal’in masadan kalkması üzerine kesilmiş ve taraflar uyuşmazlık tutanağını tutmuştu.Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde o güne kadar yapılan 5 oturumda, 46 ana madde, 5 ek madde ve 3 geçici madde olmak üzere toplam 54 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki bir yönetmelik kabul edilmişti. Görüşmelerde 33 ana madde, 47 ek madde, 3 geçici madde olmak üzere toplam 83 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştı. 

Mesai bitiminde eylem yaptılar

İki taraf arasında anlaşma sağlanamamasının üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı aldı. Geçtiğimiz gün 08-16 mesai bitiminde Ford Otosan Fabrikası’nın bahçesinde bir araya gelen Sendika yöneticileri ve işçiler eylemlerini gerçekleştirdiler.

“Artık sözün bittiği yere, bıçağın kemiğe dayandığı noktaya gelmiş bulunuyoruz”

Türk Metal Sendikası Temsilcileri burada yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar; Geçen hafta, MESS’e bağlı iş yerlerinde yaptığımız açıklamada son sözümüzü söylemiştik.Öyle anlaşılıyor ki artık sözün bittiği yere, bıçağın kemiğe dayandığı noktaya gelmiş bulunuyoruz.MESS’in bu uzlaşmaz tutumu ve patronların vurdum duymazlığı karşısında sendikamızın alacağı bütün kararların arkasında duracağımızı, bununla da yetinmeyip, hakkımız olanı alana kadar direneceğimizi bütün dünyaya ilan etmiştik.Evet, zaman geldi.Zaman, eylem zamanıdır…Zaman, grev zamanıdır…Dün itibariyle, Metal emekçisinin güçlü kalesi Türk Metal Sendikası  grev kararı almıştır.Bununla da yetinmeyip,Yarından itibaren bütün fazla mesaileri kaldırmıştır.Artık sıra bize geldi.Genel başkanımızın,  sözleşme masasındaki gücüne güç katmak, alın terimiz için verdiği mücadeleyi desteklemek ve kararlarının sonuna kadar arkasında olduğumuzu göstermek için, bir kez daha, bütün metal emekçileri adına buradan sesleniyoruz.Eyy MESS, sizin yüzde 60’lık zam teklifiniz bizim taleplerimizin yanından bile geçmiyor.Biz ölümüne çalışırken, ölümüne üretirken,siz bizi ölüme mahkum etmek istiyorsunuz.Ne sendikamız, ne de biz buna asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“Bu sözleşme Cumhuriyet sözleşmesi, Cumhuriyet gibi adına yakışır bir sözleşme olacak”

Açıklamanın devamında, “Türkiye’de yaşanan ve bütün emekçilerin üzerinden silindir gibi geçen enflasyon karşısında, bize önerdiğiniz açlık ücretiyle de yetinmiyorsunuz.Bir de kazanılmış haklarımıza göz dikiyorsunuz.Bakın, buradan bir kez daha sesleniyoruz, ne o masadaki alın terimizin karşılığından, ne tamamlayıcı sağlık sigortamızdan, ne de ikramiyelerimizden vaz geçeriz.Peki ne yaparız arkadaşlar? Direniriz! Direne direne kazanırız…Direne direne kazanırız…Arkadaşlar, üretimden gelen gücümüzü kullanmak bizim en doğal hakkımız.Elimizde bundan ve sendikamızdan başka hiçbir şey yok.Başta genel başkanımız, onun arkasında bizler bugüne kadar nasıl başardıysak, nasıl Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmelerine imza attıysak, yine öyle olacak.Bu sözleşme Cumhuriyet sözleşmesi, Cumhuriyet gibi adına yakışır bir sözleşme olacak.Bir kez daha hep birlikte sesleniyoruz.Eylemse eylem…Grevse grev…” dedi.

MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI

GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI

BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI

SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR

UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”

5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR

VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ

GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI

BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK

GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ

SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”

MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR

BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR

BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU

HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR

NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”

BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI

165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM

AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI

VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI

FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI

HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

TRAFİK CEZASI KAOSU

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17