Tarih: 24.06.2021 13:14

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, ‘KORE’DE ZAFER TÜRK ASKERİNİN BAŞARISIYLA SAĞLANMIŞTIR’

Facebook Twitter Linked-in

Kıbrıs Gazisi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, 1950 yılında başlayan 1953 yılında biten Kore Savaşı’nın yıldönümünde Kore’de savaşa katılıp hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah,tan rahmet dilediğini söyledi. Başkan Arslan, ‘Kıbrıs Çıkarmasına katılan bir Gazi olarak savaş her zaman çok zordur. Bizler her zaman  barıştan yanayız. Allah ülkemizi savaşlardan korusun’ dedi.

‘Savaşın gerçek yüzünü biliyorum’

25 Haziran 1950 tarihinde başlayan Güney Kore ve Kuzey Kore arasında çetin olarak süren Kore Savaşı’nda Türkiye 23 bin askeri ile Güney Kore destek vermişti. Başkan Arslan, ‘Savaşlar soğuktur. Ama teknoloji geliştikçe savaşların zorluğu da azalıyor. Ben Kıbrıs Savaşına katılan bir asker olarak, savaşın gerçek yüzünü gördüm. Kore Savaşı’nda hayatını kaybeden 721 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Allah ülkemizi savaşlardan korusun’ diye konuştu. 

‘Gölcük’te yaşayan 4 Kore Gazimiz var’

Gölcük’te şu an hayatta 4 Kore Gazisi olduğunu belirten Başkan Arslan, ‘İlçemizde 4 Kore Gazisi yaşamaktadır. Allah sağlıklarını daim eylesin. Gazilerimiz Mustafa San, Ali Büyüküstün, Recep Erenkaya, Ahmet Gülmen abilerimiz derneğimizin üyeleri olarak baştaçlarımız. Bizler bütün askerlerimize minnettarız. Birleşmiş Milletler Güçleri Türk askerinin direnişi nedeniyle nefes almış, savaşta başarının yolu açılmıştır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —