Tarih: 29.02.2024 13:09

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, ‘ÜSKÜDAR FACİASININ ACISINI HALA İÇİMİZDE YAŞIYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan,

‘ÜSKÜDAR FACİASININ ACISINI HALA İÇİMİZDE YAŞIYORUZ’

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan 1 Mart Üsküdar Deniz Faciası’nın 66. Yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Arslan, ‘Yolcularının çoğunluğu İzmit’te okuyan Gölcük ve Karamürselli öğrenciler olmak üzere batan Üsküdar Vapuru’nun acısı kent dimağındaki yerini hâlâ koruyor” dedi.

1 Mart 1958 tarihinde Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batarak 392 kişinin yaşamını yitirmesine sebep oluşunun yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Gölcük Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, faciada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, sağ kalanlara da sabırlar diledi.

‘Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın’

Arslan, “Bugün, Kocaeli tarihindeki büyük bir felaketin yıldönümü. Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazalarından birisi olan, Üsküdar Faciası’nda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları bu kentin hafızasında ilelebet yaşayacaklar. Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın. Üsküdar deniz faciasının seneyi devriyesinde, hayatını kaybeden hemşehrilerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —