Tarih: 10.07.2017 14:24

UÇUCU MADDE DENETİMİ

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Toplum Sağlığı Merkezi’nden

Toplum Sağlığı Merkezi personelleri 7/8/2009 tarihli 5898 sayılı Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına dair kanun kapsamında her ay düzenli olarak denetimlerde bulunmaya devam ediyorlar.

Denetimlerden sonra yasal uyarı tabelası veriliyor

Toplum Sağlığı Merkezi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı biriminde görev yapan personellerce her ay gerçekleştirdikleri uçucu madde denetimini geçtiğimiz gün yeniden gerçekleştirdiler. Denetimlerde kuaför ve marangoz gibi uçucu maddeye maruz kalan personel etkilenmemesi için iş yerinde genel havalandırmanın bulunması ve yine personelin maske, önlük ve eldiven gibi koruyucu önlemler alınması konusunda eğitimler veriliyor. Ayrıca Denetimlerde kırtasiye ve yapı marketler gibi iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde iş yerlerine uyuşturucu madde içeren  ürünlerin 18 yaş altındaki kişilere satılmaması konusunda eğitim verilmesinin ardından Sağlık  Bakanlığı tarafından verilen yasal uyarı tabelesı teslim ediliyor.

Denetimler 18 yaş altı çocukları korumak için

Toplum Sağlığı Merkezi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı biriminde görev yapan personeller tarafından yapılan açıklamada, “ Yapılan denetimlerde iş yerlerinde çalışan ve uçucu maddeye maruz kalan iş yerlerinde nasıl koruyucu önlemler alınması gerektiği konusunda eğitimler veriliyor. Satış yapan iş yerlerinde ise çocuk ve gençlerimiz tarafından koku içeren ürünlerin, solumak ve koklamak şeklinde kullanımı, bu ürünlerin kimyasal maddeler içermesi sebebiyle bedensel ve ruhsal zararlar verdiği bilinmekte ve bu konuda satış yapılan iş yerlerinde 18 yaş altı kişilere satılmaması gerektiği konusunda eğitim vererek Sağlık Bakanlığının 18 yaş altı satış yapılmamasına dair yasal uyarı levhalarını teslim ediyoruz. Denetimlerde ayrıca kuaför ve marangoz gibi uçucu maddelere maruz kalan personele alınması gereken önlemlerin eğitimi veriyoruz. Denetimlerimiz her ay düzenli olarak devam edecektir” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —