Tarih: 27.08.2023 15:18

Üst geçit 25 metre ötede ÖLÜME KOŞUYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Üst geçit 25 metre ötede

ÖLÜME KOŞUYORLAR

İlçemize bağlı Değirmendere D-130 Karayolu 100. Yıl Onur Sitesi Mevkii’nde geçtiğimiz yıllarda iki ölümlü kaza meydana gelmesine rağmen bazı vatandaşlar 25 metre ilerideki üst geçidi kullanmak yerine yoldan karşıya geçerek hayatlarını riske atmaya devam ediyorlar.

İki ayrı ölümlü kaza yaşanmıştı

Geçtiğimiz yıllarda Değirmendere D-130 Karayolu 100. Yıl Onur Sitesi Mevkii’nde yoldan karşıya geçmeye çalışan bir vatandaşımıza araba çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Bu olayın üzerinden bir sene bile geçmeden bu sefer 20 metre ilesinde yine aynı şeklide yolda karşıya geçmeye çalışan başka bir vatandaşa araba çarpmış ve bu vatandaşımızda hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu iki üzücü olaya rağmen birçok vatandaş üst geçidi kullanmak yerine yoldan karşıya geçmeleri tepki çekerken duyarlı vatandaşlar, “25 metre ötede üst geçit var. Yoldan karşıya geçerek resmen ölüme koşuyorlar” diyerek bu duruma bir an önce önlem alınması gerektiğini ifade ettiler.

 “Aralık kapatılmalı ve taş blokların üzerine de tel çit yapılmalı”

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen kazalarda iki vatandaşımıza araba çarpması sonucu hayatını kaybettiği Değirmendere D-130 Karayolu üzerinde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Bu yol üzerinde önlem alınması için daha kaç canın gitmesi gerekiyor? Yol üzerinde bir aralık olduğu için çoğu vatandaş üst geçidi kullanmak yerine bu aralığı kullanarak karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar ve büyük tehlike atlatıyorlar. Bu noktada bir yaya geçidi ya da kırmızı ışık olmadı için doğal olarak sürücüler hızlı geçiyor. Geçtiğimiz yıllarda bu yol üzerinde iki ayrı üzücü olay yaşadık ve iki vatandaşımıza da araba çarptığı için hayatlarını kaybetti.  Biz istiyoruz ki daha fazla kimsenin canı yanmasın. Ne kadar uyarılarda bulunulursa bulunulsun bu insanlar yoldan karşıya geçmeye ve hayatlarını tehlikeye atmaya devam edecekler. Bu nedenle biz bu yol üzerindeki aralık olan bölümün kapatılmasını ve taş blokların üzerine de çit yapılmasını istiyoruz. Bu sayede kimse yoldan karşıya geçemeyeceği için üst geçidi kullanmak zorunda kalacaklar” dedi.

Kazalar daha çok akşam saatlerinde yaşanıyor

Günün her saati yoldan karşıya geçme durumunun yaşandığını ifade eden vatandaşlar yaşanan kazaların daha çok akşam saatlerinde yaşandığının altını çizerek yaptıkları açıklamada, “Bu yolda gündüz kadar akşamları da yoldan karşıya geçmeye çalışanlar oluyor. Zaten bu iki ölümlü kaza da akşam saatlerinde meydana gelmişti. Akşam görüş mesafesi daha az olduğu için ne yazık ki böyle üzücü olaylar yaşanıyor. Biz istiyoruz ki böyle üzücü kazalar bir daha yaşanmadan bu yol bir önlem alınsın” diyerek yetkililere seslendiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —