• BIST 100

    11185,47%1,62
  • DOLAR

    42,56% 0,07
  • EURO

    49,51% -0,10
  • GRAM ALTIN

    5730,36% -0,26
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

VALİ AKSOY’UN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

4.06.2020 11:26:53 0
VALİ AKSOY’UN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Vali Hüseyin Aksoy yarın kutlanacak olan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajını yayınladı.

Vali Aksoy, ‘Doğayla uyum içinde yaşamak, kaynakların tükenir olduğunun bilinciyle hareket etmek, sürdürülebilir kalkınma politikalarını benimsemek, desteklemek ve uygulamak, günlük hayatta alınabilecek küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmek gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın en önemli adımlarındandır. Günümüzde; dünya nüfusunun hızla yükselişi, çarpık kentleşme, sanayileşme, atıkların çevreye saçılması, hava, toprak ve su gibi doğal kaynakların israf edilmesi gibi faktörlere bağlı olarak, iklim değişikliğinden toprak, su ve havanın kirlenmesine ve biyolojik zenginliğin azalmasına kadar baş gösteren çeşitli önemli sorunlar, tüm insanlığı tehdit eden bir boyuta ulaşmıştır. Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani görevidir.

Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlanmasıdır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insan varlığına verilen önemle eşdeğerdedir. Biyolojik çeşitliliğin korunduğu, doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yöneltildiği, çevreyle dost, planlı kentleşmenin esas alındığı ve çevre kirliliğinin önlendiği bir gelecek için öncelikle çevre konusunda hassasiyetin ve bilincin artırılması büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin cennet köşelerinden biri olan ilimizde de, tabiat varlıklarımızı korumak, çevre kirliliğine önlemek, oluşan kirliliği gidermek, doğal kaynakların ve zenginliklerin muhafazası ve kamuoyunda çevre bilincinin oluşması için tüm kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, eğitim kurumlarımızla, basın-yayın organlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve vatandaşlarımızla  işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yaşadığımız bu salgın günleri de göstermiştir ki dünyanın tüketim alışkanlıklarını değiştirerek, daha az atık oluşturma ve atıkların yönetimi ve teknikleri yolunda yeni alışkanlıklara ihtiyaç bulunduğu ortaya çıkarmıştır. İsrafın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüşümünün sağlanması amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayeleri ve öncülüğünde 2018 tarihinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında valiliğimiz kompleksinde; 23 Şubat 2018 – 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında  29.210 kg atık kağıt, 3.600 kg atık cam, 1.555 kg  atık metal ve 2.680 kg atık plastik toplanmış ve geri kazanım firmasına teslim edilmiştir. Bu sayede 497 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması il de %95 hammadde tasarrufu sağlanmıştır. İl  genelinde ise proje başlangıcından itibaren; 16.345 ton atık kağıt, 8.061 ton atık cam, 7.239 ton atık metal ve 10003 ton atık plastik toplanmış ve bu sayede 277.845 ağaç kesilmekten kurtarılmış, atık cam, plastik ve metal toplanması ile de % 95 hammadde tasarrufu sağlanmıştır.

İlimizde, Dilovası’nda 4, İzmit’te 3, Gebze’de 2, Başiskele 2, Kandıra ve Körfez’de 1 ‘er adet olmak üzere toplumda 13 adet sabit hava kalitesi ölçüm istasyonlarımız bulunmakta ve bu istasyonlarımız tarafından hava kalitesi değerlendirmeleri yapılmaktadır.

Ayrıca ilimizde 37 tesise ait toplam 110 baca on-line olarak izlenmektedir.  Bu sayede; sistemde bulunan fabrikaların emisyonları anlık olarak 7/24 izlenmekte, veriler bilgisayarlara kaydedilmekte ve günlük olarak değerlendirilmektedir.

İlimizde hava kalitesinin iyileştirmeye yönelik olarak Kimyasal Depolamalara ilişkin Valilik Genelgesi yayımlanmış, bu genelge ile Türkiye’de ilk defa Kimyasal depolama yapan firmaların emisyonlarına yönelik çalışma yapılmış, belli başlı kimyasallar için emisyon tedbirleri bir standarda bağlanmıştır.

Bazen yalnızca birkaç dakika süren ancak yine de hava kalitesini olumsuz etkileyerek, şikayete sebep olan emisyonlar Türkiye’de ilk defa uygulanan YEŞİL GÖZ projesi ile şikayete konu bacaların görüldüğü gece görüş kameraları taktırılarak, yeni bir çözüm olarak ortaya çıkmış ve gece görüş kamerası taktırılan tesislerde şikayetler sonlanmıştır.

Yine Valiliğimiz Genelgesi ile; lisanslı tehlikeli atık geri kazanım/bertaraf ve ara depolama tesislerine kamera sistemi kurulmuş, 24 esasına göre giriş ve çıkışları kayıt altına alınmakta ve bu alınan kayıtlar da 1 yıl süre ile saklanmaktadır. Bu konuda  Türkiye genelinde ilk ve tek uygulama ilimizde olup, kaçak atık dökümlerinin önüne geçilmesinde örnek teşkil etmektedir.

İlimiz sınırları içerisinde, gerek il içinden gerekse il dışından atık su transferi yapan tüm vidanjörlerin transfer edilen atık suların, kaynağından bertaraf noktasına kadar izlenebilmesinin mümkün kılınması, kaçak deşarjların anında tespit edilerek gerekli iş ve işlemlerin tesis edilebilmesi amacıyla Türkiye’de ilk defa ilimizde faaliyet gösteren atık su taşıyan tüm vidanjörlere cip taktırılması sağlanmıştır. Bu sayede kaçak vidanjör dökümlerinin engellenmesi hedeflenmiştir.

Valilik olarak çevreyi, suyu, havayı, ormanı ve toprağı bir bütün olarak  ele alıp, çalışmalarımızı bu çerçeve içerisinde yürütüyoruz. Bu amaçla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılında 2785 adet tesis denetlenmiş ve uygunsuzluk tespit edilen 52 adet tesise 4.894.503,28 TL. idari yaptırım, 2020 yılı Ocak-28 Mayıs tarihleri arasında ise; 548 adet tesis denetlenmiş, uygunsuzluk tespit edilen 22 Tesise 1.987.696,67 TL. idari yaptırım uygulanmıştır.

Çevre sorunları ile mücadelenin en önemli aşamalarından biri de, çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak, toplumda hassasiyetin arttırılması ve çevre duyarlılığının aşılanması, tüm insanlığı tehdit eder boyuta ulaşmış bu tehlikeye karşı alınacak tedbirlerin toplumun tüm bireylerinin benimsemesidir.  Bu amaçla da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı içerisinde 36 adet okulun öğrencilerine çevre bilincinin arttırılması için eğitimler verilmiş olup, bu eğitimler tüm okullarımızda devam etmektedir.

Vali Aksoy, son olarak, ‘Bu duygu ve düşüncelerle; doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.’

TFF 197 FUTBOLCUYU PFDK'YE SEVK ETTİ

İŞTE ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİ SAYISI !

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR, OCAK ZAMMINDA SEYYANEN ARTIŞ ŞART”

TEMAD Gölcük Şube Başkanı Tülü, “13 YILDIR VERİLEN SÖZLER TUTULMADI, ÖZLÜK HAKLARINDA UMUDUMUZ AZALDI”

Kocaeli Büyükşehir’den hayvancılığa güçlü destek; DAMIZLIK KOÇ DESTEĞİ KUZULAMA ORANLARINDA ARTIŞ SAĞLADI

GÖLASDER’in Yeni Yönetiminden Güç Birliği Mesajı PROTOKOLLE KAHVALTIDA BULUŞULDU

Gölcük’te Yeni Kongre Merkezi İçin İlk Adım Atıldı: PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocaeli Şehir Tiyatroları’ndan iki özel oyun

Kocaeli, UITP Avrasya 2025 ile uluslararası ulaşım sahnesine çıkıyor

CHP Gölcük’te Mahalle Temsilcileri yetki belgeleri verildi “BİRLİKTEYİZ, ÖRGÜTLÜYÜZ, HAZIRIZ”

Kocaeli gündüz başka gece başka güzel; BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİ IŞILTILI BİR MANZARA SUNUYOR

Antikkapı, vatandaşlara güvenilir ve sağlıklı hizmet sunuyor; HİJYEN VE LEZZETİN ADRESİNDE GÖNÜLLER RAHAT

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Piyalepaşa İlkokulu öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi

10 yeni tramvay alındı, 5 tane daha yolda; BÜYÜKAKIN: “TRAMVAYDA HEDEF GÜNDE 95 BİN YOLCU”

Başiskele’de Ağaçlar Kışa Hazırlanıyor                                            

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar doğaya nefes olacak; AĞAÇLAR YENİ YERLERİNDE HAYAT BULACAK

İZGİM, minikleri Çocuk Kütüphanesi’nde ağırladı

20 BİN BARAJINI YİNE AŞTI

Yeşilyurt Spor Vadisi’ne Yağmur Suyu Depolama Alanları

KOCAELİSPOR, KASIMPAŞA İLE GOLSÜZ BERABERE KALDI

Başiskele’de Hurda Araçlara Geçit Yok

Başkan Büyükakın çağrı yaptı: “VATMAN OLMAK İSTEYEN KADINLARA KAPIMIZ AÇIK”

Büyükşehir, bakımevi ile Kocaeli’yi kucaklıyor

Bugüne kadar 250 futbol sahası büyüklüğünde alan temizlendi; DİP ÇAMURU PROJESİNDE GELECEKLERİNİ GÖRDÜLER

Kocaeli Büyükşehir’de hizmetin gecesi gündüzü yok; ŞEHİR UYKUDA, BÜYÜKŞEHİR 7/24 İŞ BAŞINDA

Gebze Anadolu Caddesi’ne Büyükşehir eli değdi

“HGS Park” döneminde sıra Karamürsel’de

Ormanya’nın gizli hazineleri uzmanlar ile keşfedildi; MANTAR AVIYLA DOĞANIN TADINI ÇIKARDILAR

Kavşut ceza durumuna isyan etti

GÖLCÜKSPOR ARAYI AÇIYOR, LİDERLİKTE FARKI BÜYÜTÜYOR

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifinden 11 Ayda 206 Milyon TL kredi MISIRLIOĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8