Tarih: 18.01.2021 10:58

Vali Seddar Yavuz, Dr. Uğur Tolun’u arama çalışmalarını yerinde inceledi

Facebook Twitter Linked-in

İlimizde özel bir hastanede görev yapan ve Kartepe ilçesindeki evinden ayrıldıktan sonra kendisine bir daha ulaşılamayan Dr. Uğur Tolun’u arama çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi adı.

İncelemelerde Vali Seddar Yavuz’a; Vali Yardımcısı Dursun Balaban,  Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, AFAD yetkilileri ile ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Vali Seddar Yavuz, yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda; “Dr. Uğur Tolun’un kayıp olduğu ihbarının yapıldığı andan itibaren devletimizin tüm birimleri bizim koordinasyonumuzda detaylı ve titiz bir çalışma yürütüyor. Arazi ve hava şartlarının olumsuzluğuna da bizatihi hep beraber müşahede ediyoruz. Konu her yönüyle değerlendiriliyor ve inceleniyor. Dr. Uğur Tolun’un kendisinin de sağlık sorunlarının olduğunu biliyoruz. 218 personel, 70 araç, Drone ve arama köpeklerimizle birlikte hava şartları müsait oldukça bölgenin tamamını tarıyoruz. Araziyi taramakla birlikte, kayıp olan vatandaşımıza ait aracın bir yere park edilmesi ihtimalini de değerlendirdiğimizden bölgeye yakın yerleşim yerlerini de tarıyoruz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da yakın ilgisi, Devletimizin bütün imkanları ve gönüllülerimizle birlikte sahadayız, olumsuz hava şartlarına rağmen arama çalışmalarımız titizlikle devam ediyor.

‘Ulaşıncaya kadar arama çalışmalarına devam edeceğiz’

“Dileğimiz ve temennimiz kendisine en kısa sürede ulaşmaktır. Arama kurtarma ekiplerinin can güvenliğini de tehlikeye atmamaya özen gösteriyoruz,hava şartları arama çalışmalarını yapmaya elverişsiz hale geldiğinde çalışmalara ara veriyoruz. Olayı çok yönlü araştırıyoruz ve kendisine ulaşıncaya kadar da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özelikle söylemek istiyorum görgü ya da bilgi sahibi vatandaşlarımız olabilir, böyle dönemlerde yapılacak olan ihbarlar da çok değerli ve kıymetlidir. Duyarlı vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirmiş olalım. Bölgedeki her nokta, bize yardımcı olabilecek her şey değerlendiriliyor. Aklınıza gelebilecek her noktaya da bakıyoruz.” diyen Vali Yavuz arama kurtarma çalışmalarına katkı sunan herkese teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —