Vali Yavuz eşi Selda Yavuz ile ÖNEM Projesi konulu programa katıldı

Vali Yavuz eşi Selda Yavuz ile ÖNEM Projesi konulu programa katıldı

Vali Yavuz eşi Selda Yavuz ile ÖNEM Projesi konulu programa katıldı

Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde başarıyla uyguladığı ve ilimizde sevgi, şefkat ve sosyal açıdan dezavantajlı olan çocuk ve gençlerimize yönelik kişilik gelişimi, sorun çözme ve iletişim, akademik, kültürel ve spor faaliyetleri yoluyla oluşabilecek olumsuzlukları gidermeyi amaçlayan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele” (ÖNEM) Projesi kapsamında Çayırova’da düzenlenen yılsonu etkinliği programı, Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendi’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Katılım yoğun oldu

Çayırova Fuat Sezgin İlkokulu’nda düzenlenen programa; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin yanısıra, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ve eşi Şükran Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Çayırova ilçesinde eğitim veren 20 okulun yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin çocuklar tarafından çiçekler ve coşkuyla karşılanmalarının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Yavuz’dan vatandaşlara seçim teşekkürü

Herkesi sevgi ve saygı ile selamlayarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıya selamlıyorum. Bu anlamlı günde özellikle çağ açıp, çağ kapatan,  Osmanlı Devletini bir imparatorluğa dönüştüren dahası Hz. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kutlu askerlerini rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun.28 Mayıs’ta yapılan ve vatandaşlarımızın büyük bir demokratik olgunlukla tercihlerini sandığa yansıttığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi vesilesiyle de Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyor, kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı olan bu yüzyılın Türk Milleti için diriliş ve kıyam yüzyılı olmasını da Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Seçimlerde görev alan güvenlik birimlerimiz başta olmak üzere tüm görevlilerimize, siyasi partilerimize teşekkür ediyor, seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için gösterilen demokratik olgunluk vesilesiyle de tüm Kocaelili hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. ‘

‘Çocuklarımız Türk Milletinin Geleceğidir’

Kaybedecek tek bir çocuğumuzun dahi olmadığına vurgu yapan Vali Yavuz;Öncelikle çocuklarımızın Türk Milletinin geleceği olduğunu, evlatlarımızı iyi yetiştirdiğimiz takdirde iyi işler başaracağımızı, tarihte yaşadığımız çöküşleri bir daha yaşamayacağımıza yürekten inanıyor, 1.  Dünya Savaşı ve sonrasındaki acı günleri tekrar yaşamamak için kaybedebileceğimiz herhangi bir çocuğumuzun olmadığının altını çizmek istiyorum. Bizler dünyadaki en son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi, dünyayı yönetmiş, söz sahibi olmuş, dahası insanlığı, medeniyeti bütün dünyaya tesis etmiş, hakkın ve hukukun peşinde koşmuş, mağdur ve mazlumların sığınağı olmuş, bize sığınanları asla terk etmemiş büyük bir medeniyetin mensubuyuz. Bu nedenle de Selçuklu ile başlayan diriliş ve kıyamımız bize bin yıldır dünyada büyük bir güç ve kudret nasip etmiştir.

‘800 Binin Üzerinde Evladımızın Elinden Tuttuk’

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu, büyük asker, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne ortaya koymuştu? Tam bağımsız ve anti emperyalist bir Türkiye kurgusu yok muydu? Bu konuşmayı yapmamın temel sebebi şu; eğer evlatlarımızın elinden sımsıkı tutmazsanız, milli ve manevi değerlere uygun yetiştirmezseniz, onları kötü alışkanlıklardan korumazsanız, uyuşturucu alkol ve diğer kötü alışkanlıkların etkisinde bırakırsanız o zaman zaten geleceğinizi garanti ve güvence altına alamazsınız. İşte tam da ÖNEM projesini bu sebeple yapıyoruz. Proje kapsamında belirlediğimiz özel nedenlerinden herhangi birini taşıyan evlatlarımızın ellerinden sımsıkı tutalım, onları kaybetmeyelim ve ahlaklı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerinde gayret gösterelim. Eğer onların anne ve babaları yoksa, ayrıysa, sevgi ve şefkat yoksunluğu içerisindeyseler o zaman milletimizin her bir ferdinin bu özel nedenleri ortadan kaldırması gerekmez mi? İşte tam bu hedef ve gayeler çerçevesinde 2009 yılında çıktığımız bu yolculukta bugüne kadar Allah’a hamdolsun milyonlarca çocuğumuza ulaştık. Bugün itibariyle Kocaeli’miz de 800 binin üzerinde evladımızın elinden tuttuk. Tam rakamı verecek olursak 879 bin 580 evladımız bu faaliyetlerden faydalandırılmıştır. Sadece özel nedenleri olan çocuklarımız değil, kaynaştırma sistemiyle de diğer bütün çocuklarımızın elinden tutmaya çalışıyoruz. İlimizde şu an itibariyle 4 bin 744 adet hamimiz bulunuyor. Nitekim eşim ile benimde hamisi olduğumuz 6 çocuğumuz var. Hamilerimizle birlikte evlatlarımızla yakından ilgileniyor, onlara sosyal, psikolojik ve ekonomik destekler sağlamaya, özellikle sorun çözme becerisi kazandırmaya, kişiliklerinin inşa edilmesine katkı sunmaya gayret ediyoruz.

‘Yapmak İstediğimiz Bir Medeniyet İnşasıdır’

Değerli arkadaşlarım, özellikle bu projeye sahip çıkan Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, okul müdür ve idarecilerimize, rehber öğretmenlerimize ve tüm öğretmenlerimize yine bu projeye maddi ve manevi destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Projemizin uygulamasının son aşamasında evladımızla ilgilenmeye başladıktan itibaren dönem sonunda davranışsal değişiklikler başta olmak üzere geri beslemesini alıyor, eksik ve noksanlarımız her ne ise bunu tamamlamaya çalışıyoruz. Memnuniyet anketleri yapıyoruz ve bunu rapora dönüştürüyoruz. Dolayısıyla bu proje statik değil, dinamik bir projedir. Gördüğümüz eksiklik ve aksaklıkları mutlaka tamamlıyoruz.  Bir başka husus ise; değerler eğitimidir. Siz insanlara ne kadar bilgi yüklerseniz yükleyin eğer değerleri anlatmıyorsanız, kişilik inşası gerçekleştirmiyorsanız, temel ilke ve prensiplerden uzak hale getiriyorsanız başarılı olamazsınız. Nitekim bu çağda insanların bilmediği bir şey var mı? Önemli olan bir şey bilmek değil, bildiğini hayata yansıtmaktır. Teşekkür etmenin, özür dilemenin önemli vasıf olduğunu bu ülkede ya da dünyada bilmeyen var mı? Önemli olan teşekkür ediyor özür diliyor musunuz? Önemli olan kendinizin, ailenizin ve toplumun iyiliği için çalışıyor musunuz? O bakımdan bu çağ bilginin çok hızlı yayıldığı bir çağ. Herkes her şeyi biliyor. Demek ki bilgi tek başına yetmiyor. Bilginin hikmet ve irfanla bezenmesi gerekiyor. İşte tüm bu çalışmalar neticesinde yapmak istediğimiz bir medeniyet inşasıdır. Medeniyet inşasına, evlatlarımızın ahlaklı, milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesine katkı sunan, emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı Konuşmaların ardından Güzeltepe Ortaokul öğrenci korosunun sergilediği performans ve Fuat Sezgin İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.Çayırova ilçemizde eğitim veren 20 okul tarafından hazırlanan resim sergisini gezen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Yavuz Çifti, günün anısına katılımcılarla toplu fotoğraf çektirdiler. Program sonrasında öğretmenler odasında okul idarecileri ve öğretmenler ile bir araya gelen Vali Yavuz, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler alarak teşekkür etti.



İHH İnsani Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Ahmet Bilgin ÖZGÜRLÜK FİLOSU İLE KUDÜS’E GİDİYOR

Dr. Ekrem Aktuğ’un Kızı Serra Yoğun Bakımda

YILDIZLI, KOMİSYON TOPLANTISI İÇİN KIRGIZİSTAN’A GİDİYOR

HAKEV Yardım Vakfı Gölcük Temsilcisi Burhanettin Çalgan, “BAYRAM ÖNCESİ GAZZE’DEKİ DİN KARDEŞLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM’

Terzioğlu Spor Kulübü’nden Büyük Başarı İKİ ALTIN MADALYA

Çetiner’den Dünya Yaban Hayatı Günü hakkında önemli açıklama ‘BİRÇOK HAYVAN NESLİ TÜKENME TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA’

Ceyhun Konak ve Tayfun Konak Vali Yavuz’a ziyaret ‘TEBRİK EDİYORUM’

Ay, ‘Şaban-ı Şerif Ayı Ümmetin Ayıdır’

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Kocaeli’de kick boks fırtınası esti DÖVÜŞÇÜLER RİNGİN TOZUNU ATTIRDI

ÖZBAŞ “HİÇ BATMAYACAK O GÜNEŞ!”

Şehit Deniz Akdeniz Üstgeçidi’nde paslanmalar her geçen gün büyüyor GEÇ KALINMADAN ÖNLEM ALINMALI

Değirmendere sahili yürüyüş yolunda ONARIM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Değirmendere Yalı Evleri HUZURU ARAYANLARIN ADRESİ OLUYOR

VATAN CADDESİ SAKİNLERİ YOLLARININ YENİLENMESİNİ İSTİYOR

ELİF NİSA ÇELİK 5 YAŞINDA

Değirmendere Yalı Mahallesi Sakinleri o bölgeye kavşak aynası istiyor

Değirmendere’de küp taş tamiri

Esra Durmuş Sanat Atölyesi Kursiyerleri, SANATA YOLCULUK YAPTI

Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman’dan, İKİ GÜNLÜK BOYKOT ÇAĞRISINA SERT TEPKİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Ford Otosan’ın taşeron ve tedarikçi firmalarına 89 PERSONEL ALINACAK

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaflar Odası Başkanı Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ GERİ ÇEKİLMELİ”

BİLGİN“BU YIL Kİ KURBAN HİSSE BEDELİMİZ BELLİ OLDU”

KURTULUŞ, “GÖLCÜK’TE BALIĞA İLGİ DEVAM EDİYOR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ile sanayi üretim endeksini değerlendirdi

SATSO’dan KOTO 18. Meslek Komitesi’ne işbirliği ziyareti

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Gölcük'te açıldı BU FUARDA BİLİM VAR

GÖLCÜK SGK MÜDÜRÜ ABDULKADİR KAPICIOĞLU OLDU

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Ford Otosan’ın taşeron ve tedarikçi firmalarına 89 PERSONEL ALINACAK

Yörük Türkmenler’den Anneler günü kahvaltısı KARAKAYA, “ANNELERİMİZ KUTSALIMIZDIR”

“Uluslararası Aile Haftası” Kocaeli’de kutlandı KOCAELİ TEK SES; “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Gölcüklü Motorsikletciler, 19 Mayıs'ta gerçekleştireceği KORTEJ HAZIRLIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Marmara Şirketler Grubu Marmara Özyurt Akümülatör TURBO AKÜ MİSAFİRLERİNİ ANTALYA DA AĞIRLADI

Başiskele’de Engelliler Haftası’nda Engelsiz Eğlence

Vali Yavuz, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesini Ziyaret Etti

Büyükşehir’den Tasavvuf Müziği Konseri

Büyükşehir’den Müzeler Haftası’na özel etkinlikler

19 MAYIS GENÇLİK KUPASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Karamürsel Belediyesi Liseler Arası Müzik Yarışması Düzenlendi

‘’Hizmetlerimizde muhtarlarımızın imzası var’’

Gölcük ADSM’de Hemşireler Günü kutlandı

YILDIZLI, KOCAELİSPOR TARAFTARININ 6222 İSYANINI MECLİSE TAŞIDI !

Turgut Mahallesi’ndeki sahanın üstü kapatılacak

ASKON KOCAELİ’DEN ASKON İZMİR’E ZİYARET

Anka Kadın Veteran Voleybol Takımı Aydın’da şampiyon oldu

Kağıtsporlu bilek güreşçilerden üç Avrupa şampiyonluğu birden geldi

Kağıtspor güreşçisi Hüseyin Gümüşalan Manavgat’tan ikincilikle döndü

Dumlupınarspor, resmen şampiyon

YILDIZLI, KANKO VE ÇİLER KOCAELİSPOR İÇİN ÇORUM’A GİDİYOR

BUGÜN GÖLCÜK’TE VEFAT EDENLER

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman “FAİZ GÜNCELLEMESİ ACİLEN GERİ ÇEKİLMELİ”

KANDEMİR” EMLAKÇI OLMAK  İÇİN FIRSAT”

PEHLEVAN, YENİ DEVLET HASTANESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Gölcük Huzurevi Yaşatma ve Destekleme Derneği’nden GÖLCÜK HUZUREVİ SAKİNLERİNE ANNELER GÜNÜ JESTİ

Şehir Tiyatroları 7 dalda aday; BU ONUR KOCAELİ ŞEHİR TİYATROLARI’NIN

Yükleniyor