• BIST 100

    9018,1%0,69
  • DOLAR

    34,16% 0,04
  • EURO

    37,22% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2950,53% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4905,18% 0,13

Vali Seddar Yavuz, Yeni Görev Yeri Olan Malatya’ya Uğurlandı DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Malatya Valiliği görevine atanan Vali Seddar Yavuz, dün Kocaeli’deki son vedasını Valilik yerleşkesinde gerçekleştirdi. veda töreninde duygusal anlar yaşandı.

Kocaeli 17.07.2024 16:56:00 0
Vali Seddar Yavuz, Yeni Görev Yeri Olan Malatya’ya Uğurlandı    DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

İlk olarak Valilik yerleşkesinde bulunan birimleri ziyaret ederek İl Müdürleri ve tüm personel ile tek tek vedalaşan Vali Seddar Yavuz, yeni görev yerinin hayırlı olması temennileriyle karşılandı.

 

Yavuz Çifti’nin Vedasında Hüzün Hakimdi 

 

Valilik birim ziyaretleri sonrası Protokol Girişinde kendisini uğurlamaya gelenlerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz’a kıymetli eşi Selda Yavuz Hanımefendi de eşlik etti.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un veda buluşmasına Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, KOÜ Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Murat Bozkurt, Kurum Müdürleri, kurum ve kuruluş yetkilileri, iş insanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve Valilik personeli ile vatandaşlar katıldı.

 

Kocaeli, Hizmet Etmekten Büyük Bir Keyif Aldığım Bir Şehirdi

 

Kendisini uğurlamaya gelen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz Kocaeli’de olmaktan çok mutlu olduğunu ve hizmet etmekten çok memnun kalarak ayrıldığını ifade etti: İltifat olsun diye söylemiyorum, 35 yıldır ülkemizin her köşesinde görev yapmış bir mülki idare amiri olarak bu şehirdeki zarafeti, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik duygusunu başka bir şehirde bugüne kadar tespit edemedim. Diğer şehirlere de haksızlık etmek istemem. Çünkü ben bütün görev yaptığım il ve ilçelerde olan haberleri takip eder, güzel bir şey olursa mutlu olur, üzücü bir şey olursa bundan gerçekten üzüntü duyarım. Haramsız ve yalansız, kamu malının tek bir kuruşuna el sürmeden millete hizmet etme azim ve kararlılığımı sürdürmeye gayret ettim. Bu şehirde de Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, adli, askeri ve güvenlik teşkilatlarımız, İl Müdürlerimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız, Belediye Başkanlarımız, Sanayi ve Ticaret Odalarımız, OSB Başkanlıklarımız, STK’larımız ve iş dünyamızla inanılmaz bir iş birliği içinde çalıştık. Her daim birbirimize samimiyetle baktık. İstişare kültürünü hakim kıldık. Nasıl sorun çözebileceğimize dair odaklandık.

 

Vali Yavuz: “Kimilerinin Kimi Olun Ama Kimsesizlerin Kimi Olmayı Asla Unutmayın”

 

Vali Yavuz Kocaeli’de göreve başladığı tarihte kimsesizlerin kimi olma, erişilebilir bir Vali olma, şeffaflık ve iş birliğine önem veren bir devlet adamı olma konusunda yayınladığı mesaja değinerek: “Ben hep verdiğim ilk mesajıma sadık kalmaya gayret ettim. Kıymetli eşim, Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımız ile bu şehirde 20 bin 280 ailenin kapısını çaldık. Sadece şehit ve gazi aileleri değil, yetim ve öksüzlerin, ekonomik yoksunluk içinde bulunanların, yaşlıların, hastaların, engellilerin kapısını çaldık. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda ne gerekiyorsa yerine getirdik. Kimseyi çaresiz bırakmamaya çalıştık. O yüzden bana ait olan bir cümleyi tekrar paylaşarak veda etmek istiyorum: ‘Kimilerinin kimi olun ama kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın. Unutursanız tahtlarınız tabut olur.’ Artık ayrılma vakti geldi. Bu vesileyle bir kez daha  tüm Kocaelili hemşehrilerime, kurum ve kuruluşlarımıza, her kademedeki çalışma arkadaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, belediyelerimize, iş dünyamıza, basın mensuplarımıza ve burada ismini zikredemediğim tüm değerli dostlarıma, hepinize minnet ve şükran duyuyorum. Kocaeli bizi bağrına bastı ve sevdi ben de bu şehre sevdalandım. İnşallah güzel günlerde buluşuruz. Hakkınızı helal edin.” dedi.

 

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun duaları ve tüm personelin güzel temennileri eşliğinde duygu dolu anlarla uğurlanan Yavuz Çifti, Kocaeli’ye birlikte hizmet etmekten duyduğu memnuniyetlerini belirtip, tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.


Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli’deki son akşamında Veda yemeği düzenlendi

Malatya Valiliği görevine atanan Vali Seddar Yavuz’a Kocaeli’deki son akşamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Antikkapı Restaurant’ta veda yemeği düzenlendi.

 

Katılım yoğun oldu

Düzenlenen veda yemeğine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Deniz Eğitim-Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İkinci İdare Mahkemesi Başkanı Bilal Tokat, KOÜ Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Hacı Ali Mantar,  KOSTÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Baro Başkanı Av. Mehmet Gül, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, İlçe Belediye Başkanları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile basın mensupları katıldı.

 

“Biz Gayretinize Şahidiz Sayın Valim”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Seddar Yavuz’un bu ilde çok önemli bir iz bıraktığını ifade ederek: Ben sadece şunu söylemek isterim; insanlar gelirken karşılandıklarında -özellikle üst bürokraside olanlar karşılandığında- güzel sözler söylemek kolaydır. Asıl olan, ayrılırken nasıl ayrıldığınızdır. Bu veda etkinliğine gelenlere baktığımda aslında geçen dört yılın nasıl geçtiğine dair önemli ipuçlarını görüyorum. Demek ki her şeyin ötesinde, protokolün ötesinde, görüntüde olanların ötesinde samimi ve gerçek bir dostluk ilişkisi, hukuku geliştirilmiş öyle gözüküyor. Biz gayretinize şahidiz Sayın Valim. Hem sizin hem saygıdeğer hanımefendinin geçtiğimiz dört yıl boyunca bu şehrin taşlarının üzerine taş konması için, ilave gelişmelerin yapılabilmesi için emek verdiğinizi, zamanı boşa geçirmediğinizi, var gücünüzle çalıştığınızı, samimiyetinizle çalıştığınızı biliyoruz. 

Hizmet verdiği süre zarfında hem devlet adamlığını hem de millete bağlılığını gerçekten gıpta ile izledik. Allah razı olsun, Allah sizler gibi hizmetkârların sayısını arttırsın diyorum.  Yeni görev yerinizde Rabbimden kolaylıklar niyaz ediyorum çünkü bizler biliyoruz ki Malatya, yıkılan bina sayısı açısından değil yıkılıp yeniden yapılması gereken bina sayısı açısından en birinci sırada. Hayli zor bir iş alanı, Allah yardımcınız olsun, orada da hayırlı hizmetleriniz olsun, işiniz kolay olsun, yolunuz açık olsun saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.” diyerek Vali Seddar Yavuz’un şahsında mülki idare amirlerine, kurum müdürlerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Birlik, Beraberlik, Uyumun Olduğu ve Temel Amaçları Aynı Olan Bu Şehirden Ayrılmak Çok Zor

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz herkese tek tek teşekkür ederek hitaplarına başladı: “Bugün veda vakti. Bugün sizlere arz-ı veda ediyorum. Elbette dört yıl çalıştığım, emek ve gönül verdiğim bir şehirden ayrılmak oldukça zor. Bu zorluğu sağlayan şey; birlik, beraberlik, uyum, aynı yöne bakma; ilimizi dolayısıyla ülkemizi kalkındırmak, küresel anlamda yaşadığımız acılara çare bulmak, dijital dünyanın getirdiği risklerden çocuklarımızı korumak, onları muhafaza etmek, medeniyet değerlerimizle buluşturmak ve çağın gerektirdiği vasıflarla donatmak ve daha nicesidir.”

 

Vali Yavuz: “Erişebilir Bir Vali Olma Sözümü Tuttuğumu Düşünüyorum”

 

Vali Yavuz, Kocaeli’ye geldiği ilk gün yayınladığı mesajı ve tuttuğu sözleri yerine getirmek adına gayret ettiğini söyleyerek“Hepinizin bildiği gibi ben Kocaeli’yi bilim, sanayi ve teknoloji üssü; bilişim, inovasyon ve AR-GE’nin başkenti olarak nitelendiriyorum. İşte tam da yüz yıldır peşinde koştuğumuz ve muasır medeniyet diye tabir edilen bu bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğuna önderlik eden bir şehirde dört yıl kadar görev yapmamı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükumetimize, bakanlarımıza ve burada birlikte uyum içerisinde çalıştığımız tüm arkadaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sanıyorum, erişilebilir bir Vali olma ve ortak akıl ile istişare kültürünü sonuna kadar hâkim kılacağıma dair ilk gün vermiş olduğum valilikteki mesajı yerine getirdiğime inanıyorum. En azından bunun için gayret gösterdiğimi söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

 

İhtiyacı Olana Hizmet Etmek ve Hayır Duası Almak Paha Biçilemez 

 

 “Bizler gelip giden insanlarız benim 35 yılda 16. tayinim gerçekleşiyor. Bu da bizim mesleğin cilvesi değerli arkadaşlarım. O yüzden her yere biraz yabancıyız ama biz Türkiyeliyiz. Ülkemizin her bir köşesi aziz ve mübarek. Bize de yeni bir yolculuk, yeni bir sefer, yeni bir hizmet yolculuğu düştü. Memnunum, mutluyum bunu çok açık bir şekilde söylemek isterim.” diyen ve Eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte amaçlarının her zaman insanların gönüllerine dokunmak ve hayır dualarını almak olduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: Biz eşimle beraber hayatımızı dua almak üzerine kurduk. Biz depremde üzülmüş ve bağrı yanmış insanlarımıza bir nebze hizmet edebilir ve çare olabilirsek bundan gerçekten büyük mutluluk duyarız. Robin Sharma diyor ki: ‘Bir gün gözlerinizi kapatın ve cenaze töreninizde olduğunuzu hayal edin. Nasıl bir cenaze töreni isterdiniz?’ aslında bu İslam felsefesinden çok çok farklı bir felsefe değildir. Bir ‘Allah razı olsun’ duasının bizdeki değeri ve kıymeti paha biçilemez. İnşallah gittiğimiz yerde insanlarımıza faydamız ve katkımız olur, sorunları çözme noktasında bir irade ortaya koyarız.

 

Vali Yavuz: “Güzel Hatırlanacağımıza İnanıyorum”

 

Bu süreç içerisinde özellikle mülki idare amirlerimiz, il müdürlerimiz ama büyük ölçüde özellikle iş dünyamız ile birlikte geliştirdiğimiz iyi işlerle ve sorunları halının altında süpürme değil de gerçekten çözme iradesi ile sanıyorum güzel hatırlanacağıma inanıyorum.” şeklinde konuşan Vali Yavuz, ilimizde hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkanına, ilçe belediye başkanlarına, kaymakamlara, kolluk kuvvetlerine, il müdürlerine ve tüm düzeylerdeki çalışma arkadaşlarına tek tek teşekkür etti.

 

Vali Yavuz, Kocaeli’ye olan gönül bağından bahsetti ve kapısının daima Kocaeli için açık olacağını belirterek: İnşallah Allah’ın rızasını kazanacak bir dönem geçirmişizdir. Bu vesileyle siz değerli dostlarımızdan bana hakkınızı helal etmenizi özellikle istirham ediyorum. Çünkü bizim açımızdan helalleşmek medeniyetimizdeki en önemli hususlardan bir tanesidir. Biz samimiyetle sizi seviyoruz, kapımız ve gönlümüz nerede olursak olalım bu şehre hep açık olacak. Çünkü hakikaten bu şehre sevdalandım. Allah’a emanet olun, hepinize çok teşekkür ederim. ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

 

Tüm davetlilerle ve Antikkapı personeli ile tek tek vedalaştı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy ve İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ile KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından Vali Seddar Yavuz’a günün anısına hediye takdim edildi. Tüm davetlilerle ve Antikkapı personeli ile tek tek vedalaşan hatıra fotoğrafı çekilen Vali Seddar Yavuz, program davetine icabet eden herkesten helallik istedi.

 

 

 

 

 

 


TEMAD Dünya Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 40. kuruluş yıldönümünü kutladı “ÖZLÜK HAKLARIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BBP Gölcük İlçe Başkanı Şahin Akpınar “İLÇEMİZİ OLASI BİR DEPREME HAZIR HALE GETİRMELİYİZ”

Başiskele’de Eğitimcilere Sıfır Atık Eğitimi

''Asena'nın Rüyası'' tiyatro oyunu Türkiye'ye açılmanın ilk adımını atıyor 10 KASIM'DA  İSTANBUL’DA SAHNELENECEK

Kaza süsü verdiği cinayeti önce itiraf etti sonra inkar etti

Milletvekili Yıldızlı’dan Başkan Çalık’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Başiskele Sahil Mescidi’nde Çalışmalar Sürüyor     

ADD Gölcük Şube kültür sanat etkinlikleri kapsamında Gazeteci Yazar Banu Avar’dan “ÇOK KUTUPLU DÜNYA VE TÜRKİYE” KONULU SÖYLEŞİ

Quilling kâğıtlarını sanata dönüştürdüler

Gölcük’te asfalt çalışmaları devam ediyor

Yuvacık Sapağı’nı Rahatlatacak Yol Çalışması

Büyükşehir’den 65 yaş üstü koro

Başkan Çalık; “Kültürümüzü Halk Oyunları İle Yaşatalım”

Kocaelispor Altyapısı Sorumlu Başkan Yardımcısı Rafet Kırgız “KOCAELİSPOR’UN YÜZDE 50-60’I  ALTYAPIDAN YETİŞECEK’’

Karamürselli Güreşçilerin Hedefi “Kürsü”

GÖLCÜK TAKIMLARI HAFTAYI GALİBİYETLE KAPATTI

Yordanov, Kocaelispor için geliyor

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “%15 HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIR”

AK Parti Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken, “KONGREMİZDE GÖREVİMİ GENÇLERE DEVREDECEĞİM”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, “PROJEMİZİ BU SENE DAHA GENİŞ ALANDA YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Büyükşehir’den kadın çiftçilere tam destek

Gölcük Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Korkut, “BURS DESTEĞİMİZİ BU YILDA DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Doğalgaz %70’e ulaştı, taşımaya 150 milyon TL

GÖLCÜK BELEDİYESİ KONSERVATUARI´NDA SINAV HEYECANI YAŞANDI

DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”

Seymen Millet Bahçesi’nde otopark çalışması başladı

Resme olan tutkusu dernek duvarlarına yansıdı

Kadın muhtarların teleferik gezisi

İhsaniye Merkez Mahallesi Stad Caddesi asfaltlandı

Büyükşehir’den minik adımlarla büyük heyecanlar

Yükleniyor

Yalı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde oluşan çukura taş ile önlem aldılar

Değirmendere’de granit tamiri çalışması yapıldı

Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

Değirmendere’de tepki çeken görüntüler

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı koptu 1 VATANDAŞ YARALANDI

Değirmendere Sahili’nde Çay Bahçesi kültürü devam ediyor AKŞAMI AYRI GÜNDÜZÜ AYRI YOĞUN OLUYOR

Çınarlık Meydan Kafe yoğun ilgi görmeye devam ediyor DEĞİRMENDERELİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Yüzbaşılar mevkide kavşak ayakları resimler ile güzelleştirilmeli

Değirmendere tabelası yerine geri döndü

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “%15 HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIR”

DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 234 ESNAFA 116 MİLYON 373 BİN LİRA KREDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı “ÜRETİCİ İLE MARKET FİYATLARI ARASINDA UÇURUM VAR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİ MAAŞI BAĞLAMA ORANI YÜKSELTİLMELİ”

Başiskele Belediyesi’nden Yeni Üniversitelilere Eğitim Desteği

Gölcük Belediyesi İstihdama Katkı İçin DEV FİRMALARI BİR ARAYA GETİRDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1