Tarih: 20.06.2024 17:06

Vali  Yavuz,  Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıl Dönümünü kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluşunun 42. yıl dönümünü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, “Sahil Güvenlik Komutanlığı; Türkiye’nin kıyı ve denizlerdeki hakimiyetinde önemli rol oynayan Mavi Vatan’ımızın gurur kaynağıdır” dedi.

Mavi Vatan’ımızın gurur kaynağıdır”

 

Vali Yavuz  yaptığı açıklamada, “Sahil Güvenlik Komutanlığı; yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, yasadışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliğiyle mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması ile arama kurtarma görevleri gibi kritik görevleri ifa ederek Türkiye’nin kıyı ve denizlerdeki hakimiyetinde önemli rol oynayan Mavi Vatan’ımızın gurur kaynağıdır. 

Ülkemizde sahil ve deniz yetki alanlarımızın emniyetinin sağlanmasında ve ulusal çıkarlarımızın korunmasında en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeli, teknolojik envanteri, harekât kabiliyeti ile aziz milletimizi gururlandırmaya, üstlendiği tüm vazife ve sorumlulukları başarıyla yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

 

“Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun”

 

Sözlerine devam eden Vali Yavuz, “Bu duygularla, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 42. kuruluş yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor ve değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyor, aziz milletimizin huzur ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.  Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun” dedi.

 

                                                                                                                      

                                                                                                                       




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —