Tarih: 27.06.2024 17:33

Vali Yavuz’dan İzmit'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Yıl Dönümü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Vali Yavuz, mesajında, ‘Sahip olduğu ekonomik, tarihi ve kültürel değerleri ile ülkemizin göz bebeği olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çuha Fabrikası işgalin tanığıdır. 

İzmit’in işgali sırasında 18 Haziran 1920’de denizden İngilizler tarafından bombalanarak tahrip edilen ecdat yadigârı Çuha Fabrikası tarihe tanıklık ediyor.’

 

‘28 Haziran yeniden doğmanın tarihidir’

 

Vali Yavuz, ‘İngiliz ve Yunan işgalinin ardından Yunan çeteleri tarafından akıl almaz işkence ve katliamlara maruz kalan İzmitliler, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirerek, aziz vatanını kanları ve canları pahasına korumuş ve kurtuluş meşalesini bir daha sönmemek üzere yakmış ve insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir.  28 Haziran 1921 tarihi de işte bu inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Bugün; Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde, güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma, Mevlüt Efendi ve diğer isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz’ dedi.

 

‘Bize mükemmel bir gelecek sağlamışlardır’

 

Vali Yavuz, ‘Aziz Türk Milleti’nin bekası, vatan savunması, bayrak sevgisi uğruna ülkesini düşman işgalinden kurtarmak için kutsal şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımız Bağçeşme Şehitliğinde huzur içinde yatmaktadırlar. Bağımsızlık destanı yazacak geçmişe sahip olan bu yiğitler, yaptıkları ile yaşadıkları dönemin ötesine geçmeyi başararak, bize mükemmel bir gelecek sağlamışlardır. Ruhları şâd, makamları âli olsun.  Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile aziz Türk Milleti’nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, 28 Haziran İzmit’in Kurtuluş Yıl dönümünü kutluyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ diyerek mesajını tamamladı. 

 

 

                                                                                                                      

  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —