Tarih: 22.09.2019 11:53

Vatandaş bekliyor sürücüler durmuyor

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Amiral Sağlam Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar yaya geçitlerinde olmalarına rağmen sürücülerin yol vermesi için bekliyor. Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşması ve yaya geçidi kullanımlarının yaygınlaşması için “öncelik yayanın öncelik hayatın” sloganıyla gündeme gelen proje bazı duyarsız sürücüler tarafından göz ardı ediliyor.

Uymayanlara 488 Lira ceza kesiliyor

2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından Yaya Öncelikli trafik yılı ilan edilmesiyle birlikte 6 Şubat  2019 tarihinde 81 ilde eş zamanlı uygulama yapılmış ve Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması için kampanya başlatılmıştı. İlçemizde de gerçekleştirilen uygulama ile sürücülere kampanya hakkında bilgi verilmişti. Kampanya sonrasında da Trafik Polisleri tarafından ilçemizin birçok noktasında yapılan uygulamalar ile bu yasağa uymayan sürücülere ceza kesilmişti. Çıkan yasaya ve yapılan uygulamalara rağmen ilçemizin en işlek caddesi olan Amiral Sağlam Caddesi’nde birçok sürücü yaya geçidinde olmasına rağmen yayalara öncelik vermediği gözlerden kaçmadı.

 “Yaya geçitlerinde daha tedbirli hareket etmelerini istiyoruz”

İlçemizin en işlek caddesi olan Gölcük Amiral Sağlam Caddesi’nde sürücülerin yayalara yol vermek konusunda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Vatandaş trafikte yaya önceliğini dikkate almayan araç sürücülerini bu konuda daha hassas olmaları konusunda şu sözlerle uyardı: “Trafik kazalarının önlenmesindeki en büyük etkenlerden biri de yaya önceliği. Araç sürücülerinden yayanın hayatını da göz önünde bulundurarak yaya geçitlerinde daha tedbirli hareket etmelerini istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —