Tarih: 07.08.2018 11:21

Vatandaşın ve Çalışanların mağduriyeti çözülmeli’

Facebook Twitter Linked-in

Yaz sezonu nedeniyle Sağlık yetkililerinin gerekli tedbirleri almaması nedeniyle vatandaşın ve Kefken Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarının yaşamış oldukları sorunlar nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, Şubede basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Kocaeli İl Temsilcisi Ömer Çeker, ‘Yaz aylarında turizm bölgesi olan yerlerde aşırı nüfus yoğunluğuna bağlı olarak sunulan sağlık hizmetlerinde gerek fiziki mekan, gerekse personel sayısının arttırılması temel kuraldır.

Aksi takdirde hem hizmetin gerektiği gibi olması, hem de çalışanların verimliliği açısından büyük sıkıntı yaşanır. Bunun yanında birde çalışanların gösterdikleri üstün çalışma performansının karşılığını alamamaları da başka bir sorundur.

Yaz turizminde Marmara bölgesinin Antalya’sı olan Kandıra – Kefken bölgesinde de böylesine bir durum yaşanmaktadır. Geçmiş yıllarda bölgede mayıs ayından itibaren tatilcilerin yoğunluğu göz önüne alınarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Kandıra Devlet Hastanesi yetkililerince Kefken de poliklinik açılırdı.

Bu yıl bu uygulamadan vazgeçilmiştir. Mayıs ayında açılması gereken poliklinik açılmayarak, yoğun nüfusun tüm sağlık sorunları ASM’de görev yapan sağlık çalışanlarının üzerine yıkılmıştır. Sezonun yarısı olan Temmuz ayı ortasında Haftalık doktor görevlendirilmesi gibi pratikte işlemeyen bir sistem tercih edilmiştir. Böyle olunca da tüm yük bir Aile Hekiminin ve  iki Aile Sağlığı Çalışanının üzerine kalmıştır.

Örnek; Aile hekimi bir günde 134 hastaya bakmış bunlardan sadece 12 tanesi hekimimizin kayıtlı hastası çıkmıştır. Diğer 122 hasta tatilcilerden oluşmaktadır. Örnekleri çoğaltmak mümkündür.

Böylesine bir yoğunluğun çözümü için Kandıra Kaymakamlığı tarafından ilgili kurum nezdinde yapılan girişimlere rağmen  İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerekeni yapmaması da ayrı bir tuhaflıktır.

Burada sağlık hizmetlerinde oluşan sorunun çözülmesinin zarureti ortadayken, ağzım, burnum, yüzüm denilerek tatil sezonun bitirilmesi gibi biri taktik izlenmesi yanlıştır.

Sağlık ihmale ve ötelemeye gelmeyecek bir kamu hizmetidir. Bu nedenle de gereken hassasiyet gösterilmelidir.  Vatandaşın kolay ve ulaşılabilir kaliteli sağlık hizmeti almaları sağlanmalı, Kefken Aile Sağlığı Merkezinde Görev yapan Aile hekimi ve Aile Sağlığı Çalışanlarının üzerindeki aşırı iş yükü hafifletilmelidir.

İlimizin sağlık idarecileri bu konuda üstlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli bu bölgeye geçmişte olduğu gibi turizm sezonu başlamadan bir poliklinik açmalıdırlar. Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği bu konuda uyarımızı yapıyoruz. Umarız ki en kısa zamanda gereği yapılır. Aksi takdirde oluşabilecek olumsuzlukların sorumlusu ilimizdeki en üst seviyedeki sağlık idarecisidir. Bölgede yaşayan vatandaşımız, Sağlık çalışanları ve üyelerimiz adına konunun takipçisiyiz.”

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —