Tarih: 24.09.2019 14:52

Vatandaşlar bu sene Palamut’a hasret kalacak

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlar bu sene Palamut’a hasret kalacak

1 Eylül itibariyle av yasağını kalkmasıyla birlikte balıkçılar “ Vira Bismillah diyerek denize açıldılar. Havaların sıcak olması nedeniyle denizden beklediklerini tam alamayan balıkçılar palamut konusunda da denizden neredeyse elleri boş dönüyorlar. Balıkçılar bunun normal bir durum olduğunu ifade ediyorlar.

‘Palamut bir sene bol olur, bir sene olmaz’

Av yasağını bitmesiyle ilçemizde bulunan balıkçıların tezgahları balıklar ile dolmaya başlarken tam mevsimi olmasına rağmen palamut tezgahlarda ki yerini bir türlü alamadı. Geçtiğimiz yıl bol olduğu için oldukça uygun fiyattan satılan palamut bu sene tezgahlarda ki yerini alamadı. Olan tezgahlarda ise küçük olmasına rağmen fiyatı 25-30 lira arası değişiyor. Balıkçılar ise bu durumun normal olduğunu ve palamutun bir sene bol olduğunu bir sene ise olmadığını ifade ederek, “ Geçtiğimiz yıl palamut senesiydi ve denizlerimizden bol miktarda palamut çıkmıştı. Bu nedenle bu sene palamut olmaz. Olanlar ise küçük boy olur ve az çıktığı için de pahalı olur” dediler.

“Seneye Palamut’un bol olmasını temenni ediyoruz”

İlçemizde 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet veren Seçkin Balık’ın sahiplerinden Adem Bekar yaptığı açıklamada, “ Palamut bir sene bol olduğu zaman ertesi sene olmaz. En az bir iki sene az olur. Geçen sen palamut boldu bu sene yok çıkanlara küçük ve çok pahalı. Bu sene Çinekop için de az çıkar ve pahalı olur diye düşünüyoruz.  Tabi inşallah biz yanılırız ve Çinekop bu sene bol olur. Ama palamut konusunda bu sene az çıkacağını ve çıkan balıkların küçük olacağını biliyoruz. Seneye Palamut’un bol olmasını temenni ediyoruz.  Tabi Palamut’un yani sıra bu sene Hamsi, İstavrit, Sardalya, Uskumru, Mezgit oldukça bol ve fiyatları da uygun. Havaların serinlemesiyle balık fiyatlarında ciddi anlamda düşüş bekliyoruz dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —