Tarih: 14.03.2019 12:49

Vatandaşlar soruyor PAZAR FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşlar soruyor

PAZAR FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

İlçemizde Dumlupınar Mahallesi’ne kurulan Çarşamba Pazarı’nda bu hafta sebze meyve fiyatları yine el yakıyordu. Vatandaşlar soruyor, “Bu sebze meyve fiyatları ne zaman düşecek? Tenceremizi kaynatacak sebze bile almakta zorlanıyoruz” diyerek sıkıntıların dile getirdiler.

Vatandaşlar, “Yaz sebzelerini geçtik, kış sebzelerin bile almakta zorlanıyoruz”

Ülkemizde son zamanlarda aşırı artan sebze meyve fiyatları vatandaşları oldukça olumsuz yönde etkiledi.  Kış sebzelerini bile almakta zorlandıkları ifade eden vatandaşlar, “ Bu sene sebze meyve fiyatları aldı başını gidiyor. Yaz sebzelerini geçtik, kış sebzelerin bile almakta zorlanıyoruz. Ispanağın kilosu 5 – 6 liranın altına inmedi. Pırasa ve kereviz yine aynı şekilde fiyatları çok yüksek olduğu için almakta zorluk çekiyoruz. Patlıcan ve biberin kilosu bu hafta 12 liraydı onları hiç saymıyoruz bile. Dileriz en kısa zamanda bu sebze meyve fiyatları düşerde bizlerde evlerimize doğru düzgün sebze meyve alabiliriz” dediler.

Öztürk, “İnsanlar artık meyveyi bile lüks görmeye başladı”

Pazarcı esnaflarından Turan Öztürk, “ Pazarda satışlar çok kötü.  Kapalı pazaryerimiz olmadığı için daha sabahın ilk saatlerinde ayaklarımız ıslanıyor ve o şartlarda çalışmak zorunda kalıyoruz.  Alım gücü olmadığı için vatandaşlar artık bir kilo yerine yarım kilo almak zorunda kalıyorlar.  Aslında şu anda fiyatlar mevsim şartlarına göre normal.  İnsanlar artık meyveyi bile lüks görmeye başladı. Önce insanlar tenceresini kaynatmayı düşünüyor. Bir kilo ıspanak bile 6 lira olmuş. Şimdi bu insanlar nasıl meyve almayı düşünsün” dedi.

Şanlıtürk, “İnsanların alım gücü her geçen gün azalıyor”

Pazarcı esnaflarından, Osman Şanlıtürk, “ Biz Yeniköy’de bulunan kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz sebzeleri satıyoruz. Bu nedenle fiyatlarımız diğer tezgahlara göre daha uygundur. Biz 35 yıldır bu işi yapıyoruz. Toptancıya vereceğimize biz kendimiz satıyoruz.  Bugün halde taze soğan bile 2 liraydı. Biz tezgahımızda 2 liraya satıyoruz. Pazara genel olarak baktığımız zaman fiyatlar gerçekten çok yüksek. İnsanların alım gücü her geçen gün azalıyor. Satış yapmakta gerçekten çok zorlanıyoruz” dedi.

Çarşamba pazarında sebze meyve fiyatları

Havuç 3 lira,  karnabahar kilo 5 lira,  ıspanak 5 6 lira,  kereviz 6 lira,   pırasa 5 lira,   kıvırcık 3- 5 lira,   turp 3 lira,   dereotu 1 lira,   maydanoz 1 lira,  roka 1 lira,   taze soğan 2 lira,   patates 4 – 5 lira,   elma 1.25 – 3.5 lira,  portakal 2.5 -3.5 lira,   patlıcan 12 lira,  domates 6 lira,  bakla 8 lira,   salatalık 6 lira,   kabak 5 lira,  muz 9- 10 lira,  kivi 6 lira,  çilek 10 lira,  mandalina 6 lira,  soğan 5- 6 lira,   mor lahana tane 4 – 6 lira,   brokoli 6 lira,   biber 12 lira,   kıvırcık 5 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —