Tarih: 26.07.2017 12:38

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Facebook Twitter Linked-in

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için,

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

İlçemizin önemli ismi ve Vatan Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Gürsel Albayrak gündemi değerlendiren röportaj yaptık. Albayrak, Gölcük ve ülke gündemi konusunda sorduğumuz soruları içtenlikle yanıtladı.

Gürsel Albayrak kimdir?

27 Mayıs 1960 Mecitözü doğumluyum. Anneannem ve Dedemin yanında pratik yaparak daha sonra Lise’deki Edebiyat Bölümü Öğretmenimin katkısıyla ideoloji olarak sosyalizmi benimsemiş oluyorum. Türkiye İşçi Partisi ekolünden geliyorum. 15 yaşında aktif siyasete başladım. Bu ana kadar da hala da siyasetin içerisindeyim.

Siyasete ilk girdiğiniz günden bugüne Türkiye’deki siyasi durumda ne kadar değişiklik yaşandı?

Benim siyasete girdiğim tarih 1980 öncesiydi. Ülkeyi 12 Eylül sürecine götüren emperyalistlerin desteklediği sağ sol çatışması vardı. Tamamen emperyalistlerin desteklediği bir tuzaktı ve o tuzak içerisinde yüzlerce gencimiz birbirini kırdı. Bunun yanında yine de bizler dik durmayı başardık. İdeolojimden asla ödün vermedim. Hiçbir siyasi partiye ne gönül verdim ne de üye oldum. Her zamanda İşçi Partisinin programını destekliyorum. İstifa olmuş olmama rağmen de o programa itaat ediyorum. Siyasetin içerisinde partili olduğum dönemde yani aktif siyasetin içerisinde olduğum dönemde de hiçbir zaman genel başkancı olmadım. Başkana itaat etmedim. Beni en çok partimin programı ilgilendirmiştir.

Göreviniz süresince Gölcük siyasetine yön verdiğinizi düşünüyor musunuz?

Gölcük siyasetini kendi düşüncelerim çerçevesinde yön verdiğimi düşünüyorum. Bu güzel ilçede gerek ilçe başkanlığı görevimde gerekse de görevimi bıraktıktan sonra Gölcüklü vatandaşlarımız ile iletişimimizi hiç koparmadık. Gölcük’e güzel bir iz bıraktığımı düşünüyorum.

Siyasi hayatınız özel yaşantınızı etkiliyor mu?

Şu ana kadar hiç etkilemedi. Eşimle evliliğe karar verirken bu konuyu konuştuk. Birbirimizin fikirlerine saygılı olma konusunda anlaştık. Kendisi her zaman destek verdi. Siyaseti kendi çıkarlarımız için değil ülke menfaatlerimiz içindir.

Bir dönem Gazetecilerden kaynaklı parti içerisinde sıkıntı yaşandığı iddia ediliyor, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Her zaman Gazetecilerin ve basının yanında olmayı kendime bir görev bildim. Çünkü yerel basınla ilişkileri sağlam olmayan hiçbir siyasetçiler bulundukları kentin sorunlarına bitaraf olurlar. Sadece halkın seçimden seçime kapılarını aşındırarak oy potansiyeli görürler. Onu için basın çok önemlidir. İddialara gelirsek; Gölcük’te yerel basın buyüğünden küçüğüne gerek abim, gerekse de evlatlarım olarak görmüşümdür. Hiçbir zaman görevim süresince beni yalnız bırakmamış istifamdan sonra da hala daha yanımdadırlar. Her konuda birbirimize destek oluruz. Bu iddiaları ortaya atan kişi ya da kişiler basınla ilişki özürlü olduğunu benden sonraki süreçte basında yer almayışlarından anlaşılmıştır.

İstifa etmiş olduğunuz partinin şu andaki durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle İşçi Partili olduğumu ve bununla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Vatan Partisi olduktan sonra partiye üye olanların geldikleri yerlerdeki kirli siyasi fikirleri partiye empoze etmeye çalışmışlardır. Bu da sadece parti içerisinde kağıt yığınlarına sebep olmuştur. Son zamanlardaki durum ise sosyal medyada bir çete oluşturup herkese ‘Sen Hainsin’, ‘Sen Gizili Fetöcüsün’, ‘Sen ABD’nin yanına düştün’ gibi ipe sapa gelmeyen dalaşmalara genel merkezden ciddi anlamda bir tepki göremedim. İnsanlar birbirlerine hakaretler ediyorlar, küfür ediyorlar. İşçi Partisi’nin geleneğinde güzel Türkçe konuşmak, argo konuşmamak gibi prensipler mevcuttu. Ne yazık ki bunun kaybedildiğini görmek beni üzüyor. Yine sosyal medyada her ay Teori dergisini okuduğumu bunu okuduklarımı tartışmak istediğimi belirtmeme rağmen hiç kimseden ses çıkmayıp, sadece lay lay lom sesleri çıkartmayı kendilerine uygun görüyorlar.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum hakkındaki düşünceleriniz?

Tabi ki de her Türk vatandaşı gibi rahatsızlıklarım var. Ülkemiz bir savaş içerisinde. Batısından doğusuna kadar. Bunlar ciddi ciddi değerlendirilmeyip, özellikle siyasilerin birbirleriyle halkın önünde kötü örnek oluşturacak şekilde hakaret etmeleri, hiç hoş bir durum değil. Bu da emperyalistleri sevindirmekte, birlik ve bütünlüğümüze ise gölge düşürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin rahat etmesi için NATO’dan çıkması, dışa bağımlılıktan kurtulması en büyük dileğimdir. Artık adına ne denirse densin ister vatan savaşı densin, ister saray savaşıdır densin. Benim için artık bu ümmet savaşıdır.

Ülkemizin hangi politikaları yürürlüğe koyması gerekiyor?

Benim her zaman değer verdiğim Milli Hükümet Programının uygulanması, üretim ekonomisine geçilmesi, din, mezhep çatışmalarının ülkede son bulması için çabalar sarf edilmesi ülkemizi kendiliğinden birlik ve beraberliğini sağlayacaktır. Bu nedenle de ülkemiz düzlüğe çıkacaktır.

Halkımız sosyal medya hesaplarını dikkatli kullanmalı

Son zamanlarda Atatürk resimleri, bayrak resimleri paylaşılıyor. Bunlar tamamen gizli örgütlere yem olmaktadır. Halkımızın bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Bu türlü eylemlerle ne Atatürkçü ne de bayrak sevilir. Tek merkezlerden servis edilen paylaşımlara itibar edilmemesi lazım.

Gölcük’ün eksiklikleri konusunda ne düşünüyorsunuz?

İlçemizin depremden sonra sosyal yaşamını yitirdiğini söyleyen Başkan Albayrak, ilçemizde hala depremin izlerini barındırdığını söyledi. Başkan Albayrak, “Gölcük depremden sonra sosyal yaşamını tamamen yitirdi. Depremin izleri hala sürüyor. Gölcük depremden sonra ok göç aldı. Buraya gelen insanlar kültür yapılarını da buraya taşıdı. Gölcük’te sıkıntılar hala var. İnsanlar dışarı çıktıklarında nasıl yürüyeceklerini bilmiyor. Mesela ilçemizdeki parklar beni çok rahatsız ediyor. Parklara genelde erkekler oturuyor. Oturanların bir kısmı önlerinden geçen kızları ya da bayanları bakışlarıyla rahatsız ediyor. Kesinlikle bir erkeğin yanına kız oturamıyor. Gölcük’te kadın erkek bakış açısının tamamen değişmesi gerekiyor. İkinci sorun ise artık Gölcük’ün halkı bulunduğu yerde parasını harcamıyor. Ya Değirmendere’ye, ya Karamürsel’e ya da İzmit’e gidiyor. Yetkililerin bu durumu düşünmesi gerekiyor. Gölcük esnafı bitmiş halde ve ürünlerini satamıyor. İlçe merkezine yapılan büyük alışveriş mağazaları esnafları tamamen bitirdi. Kesinlikle Belediye’nin AVM’leri şehir içine almaması gerekir” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —