Tarih: 04.05.2021 12:38

Vekil Türkkan Gölcükspor için Bakan Kasapoğlu’na önerge verdi ‘LİGDEN DÜŞME ERTELENMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Pandemi sürecinin olumsuz etkilediği Gölcükspor ve diğer ligden düşen takımlar için  Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na soru önergesi vererek, ligden düşmenin ertelenmesini istedi.

Pandemi futbolu olumsuz etkiledi

Vekil Türkkan, Bakan Kasaopoğlu’na verdiği önergede, ‘Koronavirüs (COVID-19) salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de uzun zamandır etkisi altına almış, bu salgından bütün sektörler etkilenmiştir. Spor kulüpleri de pandemiden fazlasıyla etkilenmiş, maçlar seyircisiz oynanmaya başlanmış, birçok kulübün birden fazla sporcusu, antrenörü, yöneticileri ve çalışanları virüse yakalanmıştır. Bu nedenle sporcular uzun süre antrenmanlara katılamamış, müsabakalarda da mücadele edememiştir. Bu durum özellikle sporcular üzerinde olumsuz etki yaratmış, motivasyonlarını kaybetme noktasına kadar getirmiştir. Kocaeli’nin köklü kulüplerinden Gölcükspor da koronavirüs salgınından etkilenmiş,pandemi başladığından bu yana birçok futbolcu, antrenör ve yönetici virüse yakalanmış, bu durum takımın performansını olumsuz yönde etkilemiştir’ dedi.

Haksız sonuçlar ortaya çıkmıştır’

Vekil Türkkan, ‘TFF 3. Lig 3. Grup’ta yer alan Gölcük’ün kırmızı siyah renklere sahip takımı, 37 yıldır mücadele ettiği lige veda etmiş ve Bölgesel Amatör Lig’e düşmüş, 9 İl takımı da Gölcükspor ile aynı kaderi paylaşmıştır.Ligin 1.ve 2.yarısında farklı talimat uygulanmış, ilk yarısında belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabaka ertelenirken, 2.yarısında talimat değişmiş, belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale gelmiştir. Müsabakaya çıkmayan takım hükmen 3-0 mağlup sayılmış, bu durum da haksız sonuçlar doğurmuştur. Geçtiğimiz sezon pandemi koşulları nedeniyle alınan ligden düşmenin ertelenmesi kararının 1 sezon daha uygulanması;sporda adaleti sağlamak, pandemi nedeniyle ligden düşme noktasına kadar varan mağduriyetler yaşayan Gölcükspor gibi kulüplerimizin yararına olacak ve tekrar eski başarılı günlerine dönmesi için bir fırsat yaratacaktır. Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur’ denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —