Tarih: 27.01.2023 10:05

Yağmurlu havalar etkisini gösterecek

Facebook Twitter Linked-in

İlimiz ve ilçemiz bu yıl Ocak ayı’nı çok sıcak geçirdi. Yeteri kadar yağış almayan ilimizde barajlar neredeyse kuruma noktasına geldi. Geçtiğimiz yıl Yuvacık Barajı’nda su doluluk oranı yüzde 50’lerdeyken bugünlerde su oranı yüzde 15. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü müjdeyi verdi. İlimizde ve ilçemizde önümüzdeki günlerde yağış etkili olacak ve hava daha da soğuyacak.

Ocak ayı’nın büyük bölümü sıcak geçti

Meteoroloji Yetkilileri Gölcük’te sıcaklıkların düşeceğini ve yağışların etkili olacağını açıkladı. Ocak ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretmesi, yeteri kadar yağmur yağmaması barajlarda su oranlarının düşmesine neden oldu. Önümüzdeki günlerde yağışlı havaların etkili olması beklenirken, sıcaklıklarda epey düşecek.

Yağışlar geliyor

Meteoroloji yetkilileri ilçemizde önümüzdeki 5-6 gün yağışlı havanın etkili olacağı tahmininde bulundu. Sıcaklıkların bugün 16 derece, yarın 13 derece, Pazar günü 8 derece, Pazartesi 9, Salı 9, Çarşamba 7, Perşembe 9 derece olması bekleniyor. Ani hava değişimleri olduğu için sağlığınızı korumanızda fayda var.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —