Tarih: 06.07.2022 13:39

Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, ‘DERNEĞİMİZİN BU KONUYLA BİR ALAKASI YOK’

Facebook Twitter Linked-in

Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray,

‘DERNEĞİMİZİN BU KONUYLA BİR ALAKASI YOK’

 Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, Cami tuvaletine erkek ve kadın girişinin aynı kapıdan olmasından kendilerinin de rahatsız olduğunu belirterek, ‘Bizim bu tuvaleti çalıştırmamızla hiçbir alakamız yok. Bizde tuvalet girişlerinin bir an önce ayrılmasını çok istiyoruz’ diye konuştu.

‘Biz kendi ihtiyaçlarımızı zor karşılıyoruz’

Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, kendilerine tepki gösterenlere cevap vererek, şunları söyledi: ‘Bizim bu tuvaletin yapımıyla hiçbir alakamız yok. Buraya hasbel kader bu tuvalet yapılmış ama bu tuvaletin çizimi ne yazık ki çok hatalı. Bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok. Zaten biz kendi elektrik paramızı, kendi ihtiyaçlarımızı zor karşılıyoruz. Müftü bey’in yardımları, eş dostumuzun yardımıyla bazı eksiklerimizi tamamlayabiliyoruz’ dedi.

‘Bu konuyla ilgili çok mücadele ettim’

Açıklamalarını sürdüren İsmail Eray, ‘ Bu konuyla alakalı dört sefer İstanbul’a gittim. Vakıflar ikinci bölgeye gittim. Oradan onaylattım kağıdı. Oradan İzmit’te Tabiat Koruma Müdürlüğü’nden bir türlü onayı geçiremedim. Yok orası noksan, yok burası noksan diyerek bize onay vermediler. Baktık olacak gibi değil. Son bir kez daha gittim. Onlar bize dediler ki bize siz dediler halledin, sonra bize getirin biz oradan gene göndeririz dedi. En sonunda ben bu projeyi çizdirttim. İzmit’te Mustafa bey var raportör. Rica ettim kendisine, projemizin eksiği gediği var mı dedim. Bıktım artık buraya gidip gelmekten diye belirttim. Bizim zaten gelirimiz yok. Her seferinde gidiş dönüş 250 liramız gidiyordu. Sağolsun kendisi bununla ilgilendi. İstanbul’da ikinci bölgedekiler tapuyu istediler, bende Caminin tapusunu götürdüm kendilerine.’

‘Biz buranın ne yapanıyız, ne akıl vereniyiz’

Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, ‘Yapılan araştırmalarda burası 2 parsel çıktı. 1 Tapunun içinde 2 Parsel var.  3 numaralı parselin üzerinde Cami var. 2 numaralı Parsel Belediye’ye ait.  Vakıfların da az bir yeri var. Sağolsun Kemal Kahraman başkan bizimle çok ilgileniyor. Allah kendisinden razı olsun. Ama o da bir yere kadar.  En sonunda gittim Kemal Kahraman başkana anlattım. Başkanımız da bu konuyla alakalı İzmit’te görüşme yapacağını belirtti ve bize dönüş yapacağını söyledi. Yani bizim bu tuvaleti çalıştırmamızla hiçbir alakamız yok. Ama Tuvalete Kadın ve Erkek girişinin aynı kapıdan olması gerçekten yüz karası. Düşünün Yalı Evleri’nden buraya tuvaleti kullanmaya geliyorlar. Tepki çekiyor. Bizi suçlu buluyorlar. Biz buranın ne yapanıyız, ne akıl vereniyiz. Bizim bu konuyla alakalı hiçbir suçumuz yok. Biz bu konuda Belediye’nin devreye girmesini istiyoruz. Projemiz zaten çizili. Tuvalete Erkek ve kadın girişlerinin ayrılmasını istiyoruz. Bu konuyla alakalı bir gelişme olursa çok mutlu oluruz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —