Tarih: 01.07.2019 15:04

‘Yardımlaşmak sevgiyi arttırır’

Facebook Twitter Linked-in

‘Yardımlaşmak sevgiyi arttırır’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, nişanlanacak 8 kıza nişanlık ve evlenecek 10 kıza gelinlik hediye ederek, çiftlerin düğün öncesi bir kez daha yüzünü güldürdü.

‘İhtiyaç sahiplerine yardım yapmakla zenginlik azalmaz’

Ay, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Rabbim bu gibi güzel özverili tarımların sayılarını arttırsın. Elimiz herkesin yardımına uzanacak kadar uzun olsun. Değerli kardeşlerim ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir kimseye Allah hiç ummadığı yerlerden kapılar açar. Maldan ve paradan vermek sanki zenginliği azaltıyor gibi görünüyor ama zannedildiği gibi onu asla eksiltmez. Aksine cömertlik ve ikram, bolluk ve bereket getirir. Tıpkı budanan bağların daha gür ve verimli hale gelmesi gibi.’

‘Yardımın küçüğü büyüğü olmaz’

Sözlerini sürdüren Ay, ‘Değerli kardeşlerim, yardımsever olursak neler kazanırız hiç düşündünüz mü? O halde ben cevaplayayım; İşe yaramak ve insanları mutlu etmek hayat enerjimi arttırır, mutlu ve huzurlu olurum. Çevrem beni seven insanlarla dolar, taşar. Hayvanların bile sevgisini kazanırım. Daha başarılı olmamda bana yardımcı olur. Verdiğim sadaka, zekat ve kurbanlar sayesinde Allah’ın en sevdiği insanlardan olur, cennette sürprizlerle karşılarım. Hiç beklemediğim bir zamanda yaptığım yardımlar karşıma çıkar ve beni rahatlatır. Allah’ın övdüğü kullar arasına girerim. Küçücük bir yardımım cennete gitmemde kocaman bir yardıma döner sonsuza dek mutlu olurum. İnsanlar beni arkamdan hayırla anarlar. Yalnız başıma küçük mutluluklar yerine koskocaman mutlu bir çevrem olur ve onlarla güven içinde yaşarım. Değerli kardeşlerim; yardımlaşma ancak hayırlı işlerde olursa güzeldir. Üstelik yardımın büyüğü, küçüğü de olmaz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —