Tarih: 19.07.2024 16:44

Yarhisar Müze Gemisi’ne yoğun ziyaretler sürüyor BAKIN KAÇ BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ?

Facebook Twitter Linked-in

Büyük beğeni topluyor

İçerisinde Osmanlı ve Türk bahriyesini tanıtan, içindeki orjinalliği bozulmadan birebir çalışma ve yaşam alanları, yatakhaneler, salonlar, dümen evi, köprü üstü ve üzerlerine üniforma ve günlük kıyafet giydirilmiş cansız mankenlerle ziyaretçilerinin büyük beğenisini toplayan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, ilçemizin turizmine önemli katkı sağlıyor. Yarhisar Müze Gemisi içinde bulunduğumuz yaz döneminde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ziyaretçiler, hem gemi içerisini gezme imkanı buluyor hem de fotoğraflar çekilerek, güzel bir hatıra oluşturuyorlar.

Ziyaret 09.00’dan 17.00’ye kadar yapılabiliyor

Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, Pazartesi, Salı, Çarşamba günü hizmet dışı kalırken, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ziyaretçilerini ağırlıyor. Yarhisar Müze Gemisi’ne toplu geziler önceden telefonla ya da bizzat görüşülerek randevu oluşturuluyor. 27 Ekim 2023 tarihinde ilçemizde yeniden hizmete başlayan Müze Gemiye şu ana kadar 7592 kişi ziyaret etti. Ziyaretler 09.00’dan akşam 17.00’e kadar yapılabiliyor.

Gölcük’ün turizmine önemli katkıda bulunuyor

Türk Donanması’nda 40 yıl Keşif-Karakol gemisi olarak görev yapan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın Ege safhasına katılmış bir gemi özelliği de taşıyor. Yarhisar Müze Gemisi 2005 yılında hizmet dışı kalmıştı. Daha sonra ilçemizin turizmine katkı sağlaması amacıyla Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Donanma Komutanlığı’nın müşterek girişimleri ile müze olarak kullanılması kararı alındı. 27 Ekim 2006 tarihinde törenle açılışı yapılarak Yarhisar Müze Gemisi adıyla hizmet vermeye başladı. İlçemizde Kavaklı Sahili’nde 18 yıldır hizmet veren Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi’ne, hala ilk günkü gibi ilgiyle ziyaretler gerçekleşiyor. 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —