Tarih: 11.05.2021 13:27

Yarın Arefe Perşembe Bayram kutluyoruz TEK DERDİMİZ SAĞLIK

Facebook Twitter Linked-in

Tüm İslam Alemi ve Gölcük halkı büyük bir sevinçle karşıladıkları On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayına üzüntüyle veda ediyor. Yarın son oruçlar tutulacak ve Çarşamba günü Ramazan Bayramı heyecanı yaşanacak. Ramazan Bayramı programları bu senede Covid-19 önlemleri nedeniyle yapılamayacak. Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, yarın saat 11.00’de Şehitlik’te mezarlık ziyareti gerçekleştirecek. İlimizde bu yıl Bayram namazı saat 06.19’da kılınacak. Bayram namazı Camilerde pandemi kurallarına uyularak kılınabilecek.

Kaymakam Karabulut, ‘Ramazan Bayramınız mübarek olsun’

Kaymakam Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Ramazan Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Karabulut, ‘Kıymetli Gölcük’lü hemşerilerimiz ve değerli çalışma arkadaşlarım; Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yüreklerde barış paylaşımına en sıcak merhabadır. Dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı bu anlamlı günlerde Millet olarak toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı tüm yürekler birlik olsun, Bayramınız Mübarek Olsun. Karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının arttığı bayramlar, birlik ve beraberliğimizi simgeleyen ortak değerlerimizin başında gelmektedir. Milletimizin köklü tarihinden ve zengin kültüründen aldığı bu değerlere sahip çıkarak geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu senede Coronavirüs nedeniyle bayramımızı evlerimizde kutlayacağız. Bugünleri  halkımızın fedakarlığı sayesinde inşallah en kısa zamanda atlatacağız. Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur, kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bu anlamlı günleri, ruhuna uygun şekilde değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle bütün Gölcük’lü hemşerilerimizin ve tüm kamu personelimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı temenni ederim’ dedi.

Sezer, “Ramazan Bayramımız mübarek olsun”

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ‘Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Ramazan Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan 11 ayın sultanı Ramazan ayını idrak edip, Ramazan Bayramı’na ulaşmanın manevi huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Allah, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin ve tekrar bu mübarek aya ulaşmayı nasip etsin. Bu yıl; Korona Virüs tedbirleri nedeniyle, camilerde cemaatle teravih namazı kılamasak da iftar sofralarında, etkinliklerde bir araya gelemesek de kardeşlik ve hoşgörü duygularını Gölcük’ümüzde en üst seviyede yaşadık. Zorlukları, birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın izniyle hep birlikte aşmanın gayreti içerisinde olduk. Ramazan Bayramı’nın coşkusu ve mutluluğunu da, Korna Virüs tedbirleri nedeniyle evlerimizde aile bireylerimizle birlikte yaşayacağız. Akraba, komşu, eş dost, hasta ve bizlerden ziyaret bekleyen kardeşlerimizi de telefonla arayarak hatırlarını sormalı, mutluluklarına ortak olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın Gölcük’ümüze, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesini, dualarımızın ve ibadetlerimizin ind-i İlahi’de kabul olmasını, ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınından bir an önce kurtulmamızı, Cenab-ı Rabbil Aleminden niyaz ederim. Değerli hemşerilerimiz başta olmak üzere, Aziz milletimizin ve İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ederim‘ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —