• BIST 100

    14008,87%-1,23
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,46% -0,13
  • GRAM ALTIN

    5975,45% -4,39
  • Ç. ALTIN

    9839,57% -2,66

Yarın gece ilk sahur Cumartei günü ilk oruç  HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

İslam Alemi ve Gölcük halkı heyecanla beklediği On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif Ayına kavuşuyor. Yarın gece ilk sahur yapılacak ve 1 Mart Cumartesi günü Ramazan ayına başlayacağız.

YURT HABERLERİ 27.02.2025 16:28:00 0
Yarın gece ilk sahur Cumartei günü ilk oruç  HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Yılmaz, “Ramazan ayında tutulan oruç, kişiyi hem bedensel hem de manevi olarak arındırır”

Gölcük İlçe Müftüsü Emin Yılmaz yarın gece ilk sahura kalkacağımız ve Cumartesi günü ilk oruca başlayacağımız Ramazan Ayı öncesi bir mesaj yayınladı. Müftü Yılmaz, “Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin, ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadisi şerifte şöyle buyrulmaktadır : “ Ramazan ayı gelince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur.” Bu hadis i şerif gösteriyor ki, Ramazan ayında iyi işler yapıp, kötülüklerden sakınan mümine cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır” dedi. 

 

“Ramazan, aynı zamanda bir paylaşma ve yardımlaşma ayıdır”

Sözlerine devam eden Müftü Yılmaz, “Oruç sayesinde nefsine hakim olup, şeytana uymadığı için de şeytanın eli kolu bağlanmış ve etkisiz hale gelmiş olur. Ramazan ayında tutulan oruç, kişiyi hem bedensel hem de manevi olarak arındırır. Zihinsel ve kalbi bir temizlik sağlanır. İslam'da oruç, sadece bedenin aç kalması değil, ruhun da arınmasıdır. Oruç tutan kişiler, açlık ve susuzluk hissiyle empati yaparak, yoksul ve ihtiyaç sahibi insanları daha iyi anlarlar. Bu ay, müminlerin Allah'a daha yakın olma, sabır ve hoşgörü gösterme, yardımlaşma ve nefsi terbiye etme zamanı olarak kabul edilir. Ramazan, oruç tutmanın yanı sıra, gece namazları, dua ve zikirle geçirilir. Ramazan, aynı zamanda bir paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Fakirlere, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, fitre ve zekat vermek, bu ayın en önemli ibadetlerinden biridir. Oruç, sadece yemekten içmekten uzak durmak değil, aynı zamanda kötü alışkanlıklardan, kötü sözlerden ve davranışlardan da kaçınmak anlamına gelir” dedi. 

 

“İlçemizde hatimle teravih namazı kılınması için Hacı Fatma Kahraman Cami ve Ahmetbey Cami tahsis edildi”

Müftü Yılmaz son olarak, “Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın Ramazan ayında belirlemiş olduğu bir tema vardır. Bu yılki ramazan teması “İyilik Ayı Ramazan” olarak belirlenmiştir. Gölcük İlçe Müftülüğü olarak Ramazan ayı içerisinde bu tema çerçevesinde maddi ve manevi hizmetler sunacağız. Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda irşad hizmetleri, mukabeleler vb. faaliyetler yapılarak Ramazan ayında manevi bir atmosfer oluşturulmaya gayret edilecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizde hatimle teravih namazı kılınması için Hacı Fatma Kahraman Cami ve Ahmetbey Cami tahsis edilmiş olup, görevliler tarafından hatimle teravih namazı kıldırılacaktır. Bu vesile ile tüm Gölcüklülerin Ramazan ayını tebrik eder, sağlık, sıhhat ve afiyetle Ramazan ayının milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ederim” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN AİLELERE 6 BİN TL YAKACAK DESTEĞİ

YILBAŞI GECESİ ÖNLEMLERİ MASAYA YATIRILDI

POLİS SUİKASTI ENGELLEMİŞTİ, ŞAKACI: İŞÇİ HAKLARINI SAVUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

LASTİK-İŞ SENDİKASI’NDAN “SUİKAST GİRİŞİMİ” AÇIKLAMASI

İSTİKLAL ŞAİRİ AKİF’E TİYATRO SAHNESİNDE VEFA

ÇOCUK VE YETİŞKİN SAĞLIĞINA GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ KATKI

LASTİK-İŞ GENEL BAŞKANI SARI, YARDIMCILARI ŞAKACI VE ULUSOY’U ÖLDÜRECEKLERDİ! POLİS SUİKASTI ÖNLEDİ!

BAŞKAN ÖZLÜ, HEMŞEHRİLERİNİN GÖNÜL HANELERİNDE

KARTEPE BELEDİYESİ MESİRE ALANI KIŞIN DA ZİYARETÇİLERİN GÖZDESİ

BİZİM ESNAFIMIZ AHİLİK GELENEĞİNDEN GELİR

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

ÖZEL OKULLAR, KOTO’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

GÖLCÜK'TE BİR İLK: EVLİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR!

KANDIRA YOLU'NDA KAR ETKİLİ OLUYOR

SAADETLİ KADINLARDAN YERLİ MALI HAFTASI

SAADET PARTİSİ GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖZSOY MAZBATASINI ALDI

''KAR VAR,KIŞ VAR ELEKTİRİK YOK ''

SPORUN KAYIP PUSULASI

ZABITA KAR KIŞ DİNLEMİYOR

BU MANZARAYI ÇOK ÖZLEMİŞTİK

Karamürsel’de Zirve Yarışının Kazananı Ereğlispor Oldu 2-1

Kocaelispor’da Kış Transfer Dönemi Öncesi Büyük Buluşma: 31 ARALIK’TA SELÇUK İNAN VE TRANSFER KOMİTESİ BİR ARAYA GELECEK

SAPANCA GÖLÜ ALARMDA: SUYA VE YAŞAMA DOKUNMA!

EVLENECEK GENÇLER BU FUARI KAÇIRMAYIN

AFLA ÇIKAN TELEGRAMLA İŞ ARIYOR...

POLİS, BARLAR SOKAĞI’NA İNDİ!

KARTEPE’DE GENÇLİK ENERJİSİ

BAŞİSKELE BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEYE HAZIR

BÜYÜKŞEHİR’İN SPORA YATIRIM HAMLESİ HIZ KESMİYOR

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

BÜYÜKŞEHİR’DEN AİLELERE 6 BİN TL YAKACAK DESTEĞİ

BİZİM ESNAFIMIZ AHİLİK GELENEĞİNDEN GELİR

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

''KAR VAR,KIŞ VAR ELEKTİRİK YOK ''

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

MİNİKLER, YERLİ MALINI HAL BİNASINDA ÖĞRENDİ

KARTEPELİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

SALMAN ‘’AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ASGARİ ÜCRET SOSYAL ÇÖKÜŞTÜR!’’

CEDİT’TE KİRA YARDIMLARI DEVAM EDECEK

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9