• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Yasemin Anne Şehir Merkezinde “Detoks Şenliği”

Büyükşehir tarafından kadınlar için özel nefes alanı olarak hazırlanan Yasemin Anne Şehir Merkezinde ‘Detoks Şenliği’ düzenlendi

GÖLCÜK 10.07.2024 16:50:00 0
Yasemin Anne Şehir Merkezinde “Detoks Şenliği”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hizmete açılan anne şehir merkezleri katılımcı üye hanımlara beslenmeden spor alışkanlıklarına kadar çeşitli konuda hizmet vermeye devam ediyor. ‘’Kadınların zayıflama uğruna bilinçsizce yaptıkları detoks vücuda zarar verebilir, beklenmeyen sağlık problemleri oluşabilir’’ düşüncesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı SEKASEM’de bulunan Yasemin Anne Şehir Merkezinde Detoks Şenliği gerçekleştirildi. Büyükşehir’in beslenme uzmanı ve diyetisyenleri tarafından hanımlara detoksun faydaları ve zararları anlatıldı. Şenlikte hanımlara öneriler ve uyarılarda bulunuldu.  

 

DETOKSTA KONTROL ÖNEMLİ

Büyükşehir’in beslenme uzmanı ve diyetisyenleri katılımcı bayanlara, detoksu toksinleri vücuttan uzaklaştırmak için yapılan kısa süreli bir diyet olarak tanımladı, ‘’Bilinçsiz şekilde yapılan detoks vücudunuza zarar verebilir, beklenmeyen sağlık problemleri oluşturabilir’’ uyarısında bulundu. Bilinçsizce yapılan detoksun zararları arasında, gıda alımının kısıtlanması ve vücut sağlığı için gerekli olan besin maddelerinin yeteri kadar alınamaması üzerine oluşan sağlık problemlerinin yer alacağı açıklandı.  Çok miktarda meyve suyu veya detoks çayı tüketimiyle elektrolit dengesizlikleri oluşabileceği, bu sebeple detoks programı uygulanırken dikkatli ve kontrollü olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca uzman diyetisyenler tarafından detoks diyetlerinin denenmeden önce bir doktora veya diyetisyene danışılması gerektiği belirtildi.  

 

DETOSKUN ÇOK YÖNLÜ FAYDALARI

Daha sonra katılımcılara, detoks diyetlerinin sağlıklı bir vücut için aşırıya kaçmadan uygulanırsa faydalı sonuç vereceği anlatıldı. Uzmanlar, ‘’Doğru bir şekilde uygulanan detoks; bağışıklık sistemini ve sindirim sistemini güçlendirebilir, vücudun doğal detoks sürecini rahatlatabilir ve fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. Doğru detoks yöntemleriyle ödem, hazımsızlık ve şişkinlik azaltılabilir. Bunun yanı sıra aşırı kiloya sebep olan sağlıksız ve yağlı besinlerin tüketimini sınırlayan detoks programlarının çeşitli faydalar içerir. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu mikro besinler ve vitaminlerin detoks yöntemiyle alınması sağlanabilir’’ bilgisini verdi. Kısa bilgilendirme sonrasında etkinliğe katılan hanımlara özel hazırlanan detosk çayları ikram edildi.   

 

HİBİSKUS ÇAYI TARİFİ

Uzman diyetisyen tarafından Detoks Şenliğine katılan hanımlara özel bir detoks çayı olan Hibiskus çayı tarifi verildi. Hibiskus çayı hazırlamak için; ilk önce bir bardak suyu kaynatın ve 2 yemek kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus bitkisinden içine atın. 10-15 dakika demlendikten sonra tüketebilirsiniz. Tatlandırmak amacıyla çubuk tarçın, karanfil ekleyebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla tüketmeyiniz.

 

 

 

 

 

 

 

MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI

GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI

BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI

SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR

UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”

5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR

VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ

GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI

BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK

GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ

SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”

MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR

BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR

BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU

HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR

NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”

BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI

165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM

AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI

VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI

FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI

HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR

TRAFİK CEZASI KAOSU

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14