Tarih: 26.09.2022 12:53

“YATIRIM İÇİN ALTIN TAKI İÇİN GÜMÜŞ TERCİH EDİLİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

Asya Gümüş’ün işletmecisi Zekeriya Yazaroğlu 

“YATIRIM İÇİN ALTIN TAKI İÇİN GÜMÜŞ TERCİH EDİLİYOR”

Altın fiyatları son günlerde rekor üstüne rekor kırarken özellikle altına benzeyen gümüş modellere ilgi oldukça artmış durumda. Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi No 49/ A adresinde hizmet veren Asya Gümüş’ün işletmecisi Zekeriya Yazaroğlu gümüş piyasası hakkında yaptığı açıklamada vatandaşların yatırım için altını takı için ise gümüşü tercih ettiklerini ifade etti.

Altın ve gümüş arasında fiyat farkı yükseliyor

Son zamanlarda altın fiyatlarının hızlı yükselmesi vatandaşları gümüş takılara yönlendirdi. Özellikle altın modellerine benzeyen gümüş takılar son zamanlarda yoğun ilgi görüyor. Gölcük’te 1995 yılında hizmet vermeye başlayan 2000 yılında 17 Ağustos Kapalı Çarşısı’nda hizmet vermeye devam eden ve son olarak  2016 yılından itibaren de Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi No 49/ A adresinde hizmet veren Asya Gümüş’ün işletmecisi Zekeriya Yazaroğlu yaptığı açıklamada, “ Son yıllarda altın fiyatları yükseldikçe özellikle bire bir altına benzeyen modellere rağbet artıyor. Altın ile neredeyse beşte bir fiyatına mevcut olan gümüş modeller bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar altın takıya pek yanaşmıyor” dedi.

Takı ve aksesuar için gümüş tercih ediliyor

Özellikle takı olarak altın piyasasının durduğunu gözlemlediklerini ifade eden Yazaroğlu, “ Altın piyasasının hızla yavaşlamasının yanında altına birebir benzeyen gümüş takılar son zamanlarda daha çok rağbet görmeye başladı. Altın fiyatlarının bu kadar yükselmesine rağmen gümüş hala daha değerinin altında satılıyor. Hatta geri alış değeri satış değerinin çok altında olduğu için bu biraz alıcıyı düşündürüyoruz. Eğer yatırım yapılmak isteniyorsa altın en karlı yatırım ama takı ve aksesuar amaçlı alınacaksa o zaman gümüş en karlısı diyebiliriz” dedi.

Altına benzer modeller rağbet görüyor

Altın fiyatları yüksek olduğu için artık akrabalarda düğünlerde altın yerine gümüş takı takmanın yolunu arıyor. Birçok müşterimiz bize “Altına benzeyen model var mı?” diye soruyorlar. Ya da gümüş bir kolyeyi altın kaplama yapıp yapamayacağımızı soruyorlar. Bizde bu nedenle bir iki altın modeli takıları elimizde bulundurmaya çalışıyoruz. Şu anda 5 taş ve tek taş yüzükler altın modellere en yakın modeller ve aralarında ciddi rakamlar var. Bunun yanında klasik gümüş yüzüklerimizde oldukça yoğun ilgi görüyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —