Tarih: 20.09.2021 14:48

Yayalara yol vermeyen sürücülere ceza yağdı LÜTFEN NEZAKET

Facebook Twitter Linked-in

Yayalara yol vermeyen sürücülere ceza yağdı

LÜTFEN NEZAKET

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla“Yaya Önceliği Yılı” ilan edilmiş ve yaya geçitlerinde yayalara yol vermeyen sürücülere ceza kesilmeye başlanmıştı. Bugün   Amiral Cağlam ve Preveze Caddesinin kesiştiği noktada yapılan uygulamada yaya önceliği kuralına uymayan sürücülere ceza yağdı.

2021 yılında trafikte yayalara yol vermeme cezası 652 lira

İçişleri Bakanlığının trafikte yaya ölümlerinin azaltılması amacıyla 2019 yılını “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan etmesinin ardından denetimleri sıklaştıran trafik ekipleri yayalara yol vermeyen sürücülere ceza kesmeye devam ediyor. Dün Amiral Sağlam Caddesi ile Preveze Caddesi’nin kesiştiği noktada gerçekleşen uygulamada yayalara yol vermeyen sürücülere adeta ceza yağdı. 2021 yılında trafikte yayalara yol vermeme cezası 652 lira.

Vatandaşlar uygulamalardan memnun

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada   yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü olan yayalara yol vermeyen sürücülere ceza kesildi. Kayıt altına alınan ihlal nedeniyle kesilen cezalar araç sahiplerinin evlerine posta ile gönderiliyor. Yayalar ise gerçekleştirilen uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Bu tür uygulamaların sık sık tekrarlanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “ Yaya geçitlerinde bizim geçiş üstünlüğümüz olduğu halde birçok sürücü yol vermediği için yolun ortasında kalıyoruz. Bu uygulamalar ile en azından sürücüler biraz daha dikkatli olmaya başlıyorlar. Bizler bu tür uygulamaların daha sık yapılmasını istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —