Tarih: 01.12.2022 13:40

Yazlık Ilıca Termal Tesisleri sizleri bekliyor HER DERDE DEVA

Facebook Twitter Linked-in

Yazlık Ilıca Termal Tesisleri sizleri bekliyor

HER DERDE DEVA

Gölcük Belediyesi’nin iştiraki olan GÖLAŞ’ın işletmeciliğini yaptığı Yazlık Ilıca Termal Tesisleri, bölgemize ve ilçemize önemli turizm hizmetini sunmaya devam ediyor. Yazlık Ilıca Tesisleri hem ilçemiz hem de bölge halkından yoğun ilgi görüyor.

Gölcük ve bölgemiz için büyük şans

İlçemiz sınırları içerisinde yer alan ve gerek Gölcüklüler gerekse şehir dışından yoğun ilgi gören Yazlık Ilıca Tesisleri tarihiyle ilçemiz ve bölgemiz için büyük şans. Gölcük Belediyesi tarafından Restorasyonu tamamlanan Yazlık Termal Tesisleri 25 Mayıs 2013‘te hizmete girerek, şifa dağıtmaya başlamış ve sağlık turizminde de iddialı olduğunu ortaya koymuştur. 

TESİSTE HANGİ ALANLAR VAR?

Tesiste; bay ve bayan termal havuzlar, aile odaları, vip aile odaları, saunalar, buhar odaları, masaj odaları, jakuzi, hamam, engelli havuzu, vitamin kafe, teras kafe, dinlenme ve gezi alanları bulunuyor.

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde termal suyun selenyum, çinko, alüminyum, sodyum, demir, mangan, kalsiyum florür, bromür, klorür, bikarbonat, sülfat, hidrojen sülfür, sülfür (kükürt) ihtiva ettiği ve egzama, akne, sedef hastalığı, eklem hastalıkları, kireçlenmeler, yumuşak doku romatizmaları, yaralanmalar sonucu oluşan hastalıkların tedavisi, kısırlık, sindirim sistemi rahatsızlıkları, inhalasyon yolu ile kronik solunum yolu hastalıkların tedavisinde yararlı ve etken olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca termal suyun yaşlanmayı geciktirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, hücre yenileme, kansızlık, uykusuzluk, genel vücut güçsüzlüğü, kemik erimesini önleme, kanı dezenfekte etme, hazmı kolaylaştırma, vücudun su dengesini sağlama, mide asidinin oluşumunu engelleme, ağız kokusunu giderme, bakterilere karşı vücuda direnç kazandırma, safra salgısını canlandırma gibi birçok faydaları bulunduğu belirlenmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —